Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Roche davasında karar çıktı

SSK'ya yüksek fiyatlardan ilaç satmakla suçlanan sanıklara yönelik davada (Roche davası) bugün karar çıktı. Davada bazı sanıklar için 5 yıl hapis kararı verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-11 14:55:22

Roche davasında karar çıktı

AA'nın haberine göre: SSK'ya yüksek fiyatlardan ilaç satmakla suçlanan sanıklara yönelik davada (Roche davası) karar verildi. Bundan 12 yıl kadar önce başlayan 18 sanıklı Roche davasında karar az önce çıktı. Sanıkların bir bölümüne 5 yıl hapis cezası çıktı. Sankılar, SSK'ya fahiş fiyata ilaç satmakla suçlanıyordu. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada duruşma savcısı ekim ayında yapılan celsede mütalaasını sunmuş ve tüm sanıklar için 5'er yıldan 12 yıla kadar ceza talep etmişti.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDI

Heyetin açıkladığı karar şöyle: Sanıklar Orhan Canbolat, Hülya Özdemir, Servet Rüştü Karahan, Nazmi Güleyüpoğlu ve Gülşen Terayke, ihaleye fesat karıştırma suçundan 5'er yıl hapis cezası aldı.

'SUÇA İŞTİRAK ETTİLER'

Sanıklar, Faruk Yöneyman, Gökhan Demir, Tahir Ünsal, Ahmet Sarıbay, Burak Mehmet Sarıbay ise, ihaleye fesat karıştırma suçuna iştirak ettikleri için 5'er yıl hapis cezası aldı.

12'ŞER YILA KADAR HAPİS TALEBİ İSTENMİŞTİ

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, duruşma savcısı ekim ayında yapılan celsede mütalaasını sunmuştu. Savcı Veysi Büyükkılıç, tüm sanıkların "İhaleye fesat karıştırmak" suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Ayrıca, Roche eski genel müdürü Faruk Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında, "Görevi kötüye kullanma suçuna iştirak", diğer 10 sanık hakkında da "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası talep emişti.

ÖNCEKİ DURUŞMADAKİ DİYALOGLAR GÜLDÜRMÜŞTÜ

Daha önce gerçekleşen duruşmada, Mahkeme Başkanı Hulusi Pur ile bazı sanıklar arasındaki diyaloglar gülüşmelere yol açmıştı. Sanıklardan Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan, davanın, Roche'un eski çalışanı Veysi Mungan'ın gönderdiği ihbar mektubunu oluşturduğunu anlattı sırda, Mahkeme Başkanı Pur, gülümseyerek, “Çıbanın başı o zaten değil mi!” dedi. Bazı sanık avukatlarının, iddianamedeki eksikliklere yönelik sözlerine yönelik ise Mahkeme Başkanı Pur, “Elimizde et olsa et yemeği, patates olsa patates yemeği yaparız!” dedi.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara