Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Robokids ile Yaparak, Eğlenerek Öğrenin!

2016 Yılında iki mühendis tarafından Manisa’nın ilk özel robotik ve kodlama atölyesi olarak kurulan Robokids, Türkiye’de büyükşehirler dışında kurulan ilk robotik ve kodlama atölyelerinden birisi olarak öne çıkmış ve ilk yılında Manisa’da binlerce çocuğu robotik ve kodlama ile tanıştırarak sevilen bir firma olmuştur.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-18 16:17:28

Robokids ile Yaparak, Eğlenerek Öğrenin!

Genç ve dinamik yapısı ile büyümeyi hedefleyen firma özellikle okul öncesi gruplar için robotik kodlama ürünlerindeki eksikliği görerek bu konuda tüm dünyayı araştırarak Türkiye'ye en uygun ürünleri bularak Türkiye marketine kazandırmış ve ürünleri kazandırırken kendi hazırladığı müfredatlar ile ülkemize uygun hale getirmiştir.

Robokids'in tedarik ettiği ürünler ve Türkiye uygun müfredatları kısa sürede Tüm Türkiye'de tanınmış ve binlerce okul ve kurumda kullanılmaya başlanmıştır. Robotik kodlamanın Türkiye'de çok daha fazla çocuğa ulaşması için Türkiye'nin birçok ilinde eğitmen eğitimleri vererek robotik kodlama eğitmenleri yetiştiren firma verdiği eğitimler ve ürünleri ile Türkiye'nin robotik kodlama alanında tanınan firmalarından birisi olmayı başarmıştır.

2019 yılına iki büyük proje ile başlayan Robokids mobil uygulama ve oyun sektöründe de Türkiye'de tanınır olmak üzere projeler hazırlamış ve bununla ilgili istihdam yaratmıştır. İlk proje olarak Robokids ile Kodlama öğreniyorum adlı oyunu tasarlayarak android markette ücretsiz olarak 5 yaştan itibaren tüm çocukların kullanımına açmış ve kısa sürede olumlu geri dönüşler almıştır. Bu konuda yeni çalışmaları devam etmekte olan firma gün geçtikçe Türkiye'de bu konuda kendini daha iyi yerlere getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

2019 yılında planlanan ikinci büyük proje ise Bee Bot ile Kodlama ve İngilizce öğreniyorum adlı kutu oyunu olarak karşımıza çıktı.  Robotik kodlama ile ilgili kutu oyunu eksikliğini gözlemleyen firma çocuklar için hem Robotik hem de İngilizce öğrenebilecekleri bir kutu oyunu tasarlamış ve üretimini gerçekleştirmiştir. İlgi çeken ürün Robokids'in çok satanlar listesinde yerini almıştır.

Büyüme stratejisini sürekli sürdüren firma Lego oyuncak ve akıl oyunları ürünleri de kendi ürün gamına ekleyerek bu strateji ile birlikte büyümeye devam etmektedir. Çocukların severek eğlenerek öğrenmesi için tüm çalışmalarını hızla sürdüren firma, yeni mobil oyunlar, kendi robotik set tasarım ve üretimi gibi konular ile Dünya'ya açılıp Türkiye'ye ihracat potansiyeli kazandırmayı planlamaktadır.

Haber Ara