Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Robin van Persie, İstanbul'a geldi

Robin van Persie, İstanbul'a geldi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 20:52:56

Robin van Persie, İstanbul'a geldi
Fenerbahçe'nin transfer etmek için kendisi ve kulübü Manchester United ile görüşmelerde bulunduğu Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, İstanbul'a geldi.

Eşi ve iki çocuğunun da bulunduğu özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne gelen Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli taraftarlarca coşkulu biçimde karşılandı.

Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ve idari menajer Hasan Çetinkaya'nın havalimanında eşlik ettiği 32 yaşındaki forvet oyuncusu, pasaport işlemlerinin ardından kendisini dışarıda bekleyen taraftarları selamladı.

Hollandalı futbolcu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftarların yanına gitti. Van Persie, bir taraftardan atkı alarak boynuna astı. Yıldız futbolcu, taraftarlarla buluşmasının ardından tekrar havalimanına girerek, farklı bir yerden çıkış yaptı.

- "Uçan Hollandalı" tezahüratı

Fenerbahçeli taraftarlar, Robin van Persie'nin İstanbul'a gelişi sırasında büyük heyecan ve coşku yaşadı.

Hollandalı futbolcuyu taşıyan uçağın İstanbul'a inişinden bir saat önce havalimanına gelen taraftarlar, tezahüratlarla yeni transferlerini bekledi. Taraftarların "Uçan Hollandalı" şeklindeki tezahüratları dikkati çekti.

Emniyet güçlerinin havalimanında yoğun önlemler aldığı görüldü. Taraftarların havalimanın girişini kapatmaması için bariyerler kuruldu. Van Persie'nin havalimanından ayrılışı sırasında taraftarların coşkusu daha da arttı. Taraftarlar çok sayıda meşale yakınca, Hollandalı futbolcu yoğun bir duman bulutu altında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Hollandalı futbolcunun taraftarların yanına gidişi sırasında, sarı-lacivertliler ile emniyet görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada bir taraftar bariyerden düştü.

Çok sayıda gazetecinin de karşıladığı Van Persie'nin yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle imza atması bekleniyor.

- Van Persie: "Taraftarları mutlu etmek için her şeyi yapacağım"

Hollandalı futbolcu, havalimanında önce FBTV, daha sonra da gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Harika bir taraftarın önüne çıkacağım. Şu anda her şey güzel gidiyor" dedi.

Fenerbahçe hakkında geçen sezon sarı-lacivertli formayı giyen Dirk Kuyt'tan bilgi aldığını anlatan Robin van Persie, "Kuyt ile 10 yıldır milli takımda oynuyoruz. Uzun süreli bir arkadaşlığımız var. Onunla konuşma fırsatı buldum. Bana çok olumlu görüşler bildirdi. Kulüp ve taraftarların büyüklüğünden bahsetti. Ben de taraftarlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Umarım antrenman ve maçlarda onları her zaman mutlu edebilirim" diye konuştu

Kendisini karşılamaya gelen taraftarlara teşekkür eden Hollandalı futbolcu, "Burada gördüğüm görüntülerden çok etkilendim. Umarım onları mutlu ederim. Onları mutlu etmek için her şeyi yapacağım. Burada olmak benim için bir onur" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'den başka kulüpten transfer teklifi alıp almadığı sorulan yıldız futbolcu, "Benim için önemli olan Fenerbahçe'nin oyuncusu olmak. Fenerbahçe'nin oyuncusu olduğum için çok mutluyum. Türkiye'deki diğer takımlara da saygı duyuyorum. Ben Fenerbahçe'de başarılı olmak ve taraftarlarını mutlu etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara