Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

Rıza Sarraf şikayetini geri aldı

İşadamı Rıza Sarraf'ın otomobiline tekme attıp, tehdit ettikleri iddia edilen 5'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 3 kardeş ile ilgili olarak Sarraf şikayetinden vazgeçti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 17:05:35

Rıza Sarraf şikayetini geri aldı
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya "Tehdit" ve "Mala zarar vermek" suçundan 10'ar aydan 5'er yıla kadar hapisleri istenen 3 tutuksuz sanık kardeş katıldı.

Hakim, 2 sayfalık iddianameyi okuduktan sonra, tutulan tutanağa göre şikayetçi Rıza Sarraf'ın Mercedes'inde 3 adet hasar (ezik) meydana geldiğini belirtti.

SARRAF ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
 
Hakim, Rıza Sarraf'ın mahkemeye avukatı aracılığıyla dilekçe sunduğunu ve şikayetinden vazgeçtiğini açıkladı. Hakim, Sarraf'ın dilekçesinde “Ben şikayetçi değilim" dediğini belirtti.
 
Hakim, Rıza Sarraf şikayetinden vazgeçtiği için davanın sadece “Tehdit" suçundan görülmesine devam edileceğini vurgulayarak, 3 tanığın dinlenmesine karar verdi ve duruşmayı Kasım ayına erteledi.

3 SANIĞIN 5'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti:
 
Geçen yıl otomobille Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Baltalimanı'na doğru giden Rıza Sarraf'ın şoförü, Hasret Sokak'ta geride kalan korumaların aracını beklemeye başladı. Bu sırada şüpheliler Sinan S., Serkan S. ve Servet S. otomobillerinden inerek Sarraf'ın aracının camını tıklattı. 3 kardeş daha sonra rakip firmaya ait olduğunu ve kendilerini takip ettiğini savundukları araca tekme ve yumrukla hasar verdi. Rıza Sarraf'ı da, "Hasımlarımız var. Biz milliyetçiyiz. Adamı vururuz" diye tehdit etti. 3 kardeş hakkında “Mala zarar vermek' ve 'Tehdit' suçlarından 10'ar aydan 5'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara