Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Rıza Sarraf mahkemeye çıkıyor

ABD'de tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın bugün hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 03:39:01

Rıza Sarraf mahkemeye çıkıyor

İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamalarıyla ABD'nin Miami kenti havalimanından ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf, bugün New York'ta hakim karşısına çıkacak.

Ajansların yer verdiği bilgide; New York Savcısı Preet Bharara, Twitter hesabında paylaştığı mesajda, "Davalı Reza Zerrab yarın sabah 10'da Manhattan Federal Mahkemesi'nde yargıç Richard Berman'ın karşısına çıkacak" dedi.

Sarraf, ABD'nin Güney ucunda bulunan Miami Federal Cezaevi'nde geçirdiği birkaç günün ardından Florida'da Tallahassee Federal Cezaevi'ne, oradan da Georgia eyaletinde Atlanta Federal Cezaevi'ne nakledilmiş, burada geçirdiği 6 geceden sonra Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'ne götürülmüştü.

İDDİANAMEYE 'ARACI BANKA' İBARESİ EKLENDİ

Öte yandan, Sarraf hakkındaki iddianameyi hazırlayan Başsavcı Bharara iddianameyi güncelleyerek, "ABD'de yerleşik aracı bir banka" ibaresini de ekledi.

Bharara, 15 Aralık'ta mahkemeye mühürlü olarak sunduğu 21 sayfalık iddianamede bazı değişikliklere giderek yine 21 sayfadan oluşan yeni iddianameyi 30 Mart'ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sunmuştu. Ancak yeni iddianamede çalışanlar arasında gönderilen e-mailde 76 bin 950 doların Çin'deki bir şirkete transferinin ABD'de bulunan ‘bir aracı banka' ile gerçekleştirildiği belirtildi. 

Başsavcının yeni iddianamesinde aracı banka için (U.S Bank-2) kodu kullanıldı. Başsavcılık yetkilileri, 'U.S Bank-2' kodu ile yazılan banka hakkında şu an için daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.

 

Haber Ara