Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Rıza Kayaalp'in şampiyonluğu ailesini gururlandırdı

Rıza Kayaalp'in şampiyonluğu ailesini gururlandırdı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 11:03:31

Rıza Kayaalp'in şampiyonluğu ailesini gururlandırdı
YAKUP SALMAN - ÖZCAN GÜNEY - Azerbaycan'da düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) altın madalya kazanan mili güreşçi Rıza Kayaalp, Yozgat'ta yaşayan ailesinin sevinç kaynağı oldu.

Milli güreşçinin annesi Sevgi Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun bir kez daha altın madalya almasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Anne Kayaalp, oğlunun tüm müsabakalarını evde izlediğini belirterek, "Oğluma bol bol dua ettim. Kazanması izin Allah'a yalvardım. Çok heyecanlandım ve ayakta zor duruyordum. Anne olmak çok zor. Oraya gidip Rıza'ya yardım etmek istedim. İki gün hiç uyuyamadım. Rıza şampiyon olup, altın madalyayı aldıktan sonra telefonla konuştuk ve çok rahatladım. Maç öncesi ve maçın stresini bugün üzerimden ancak atabildim" diye konuştu.

Sevgi Kayaalp, milli sporcunun tüm madalyalarını evde sakladığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oğlumun kazandığı madalyalar için vitrin yaptırdık ve madalyaları düzgün bir şekilde yerleştiriyorum. Kazanmış olduğu altın madalyanın da yeri hazır. En güzel madalyası bu oldu. Önünde dünya şampiyonası var. Onun için de çok dua edeceğim. Aslında dünya şampiyonasında ben de oğlumla gitmek istiyorum. Orada oğluma daha yakın olup daha iyi destek vermek istiyorum. Dünya Şampiyonası'nda da inşallah altın madalyayı alacak. Rıza çok istekli ve çok çalışıyor. Emeğinin karşılığını alacaktır diye düşünüyorum."

Rıza Kayaalp'in ikiz kardeşi Zehra Kayaalp ise kardeşinin 1. Avrupa Oyunlarında şampiyon olarak altın madalya kazanmasından dolayı gururlu olduklarını kaydetti.

Kardeşinin maçlarını heyecanla izlediklerini anlatan Zehra Kayaalp, şunları söyledi:

"Çok gurur duyduk. Göğsümüzü bir kez daha kabarttı. Ülkemiz adına bu başarıyı kazanması bizi çok mutlu etti. İnşallah dünya şampiyonası ve olimpiyat oyunlarında da altın madalya kazanır. Kazanacağına da inanıyoruz. Çünkü çok çalışıyor ve çok istiyor. Emeklerinin karşılığını da bu şekilde alıyor. Maçlarında sürekli dua edip, yürekten destekliyoruz. O da yüzümüzü kara çıkartmıyor. İstiklal Marşımızı okutup bayrağımızı dalgalandırıyor."

Haber Ara