Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Rıza Çalımbay: İstediğimiz gibi olmadı

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turu ilk maçında Atiker Konyaspor'a 1-0 yenilen Trabzonspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, 'Üzüldüğüm tek şey girdiğimiz pozisyonları değerlendirememek' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-28 08:18:14

Rıza Çalımbay: İstediğimiz gibi olmadı


Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Tabii ki bu maçtan bir avantajla dönmek istiyorduk. Ama istediğimiz gibi olmadı. Böyle maçlarda mecburen bazı arkadaşlarımızı oynatmak zorundayız, görmek zorundayız. Bu benim açımdan çok iyi oldu. İlk yarı yine de üstünlüğümüz vardı ama ikinci yarı tamamen kontrol bizdeydi. Son paslarımızı, son vuruşlarımızı maalesef değerlendiremedik. Ama tabii ki kupa her zaman böyle şeylere sahne olur. Atamazsanız, yersiniz. Ya da sürpriz sonuçlar olabilir, maçlarda gördüğünüz gibi. Onun için biz camia olarak, takım olarak bu skoru kaldırabilecek güçte bir takımız. Ben daha önce de söyledim Trabzonspor için lig ikinci yarı başlayacak. Hem kupada hem de ligde. Biz iki tarafta da gitmek istiyoruz. Ben takımıma yürekten inanıyorum, güveniyorum. Bu skoru da çevireceğiz. Biz kendi sahamız, kendi taraftarımız önünde mutlaka daha iyi neticeler alacağız. Ama bugün özellikle ikinci yarı oynadığımız oyundan çok memnun kaldım. Bizde maalesef bir tane sıkıntı var. Bizde sadece golcüler gol atıyor. Onlar olmadığı zaman maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Onun için devre arasında sıkıntıyı giderebilirsek, o zaman her şeyimiz hallolacak. Tabii ki fazla üzülmüyorum, üzüldüğüm tek şey girdiğimiz pozisyonları değerlendirememek. Bugün maçın ilk yarısı bitti. İkinci yarısını Trabzon'da oynayacağız. Taraftarımızın desteğiyle bu skoru kesinlikle çevireceğiz" dedi.

ÖZDİLEK: TRABZON'DA KOLAY OLMAYACAK

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Trabzonspor'u 1-0 mağlup eden Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "İkinci yarıya çok daha sağlam bir Konyaspor olarak başlayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "İki ayaklı müsabakanın ilk etabında tabi kendi evimizde kazanmak önemli. Küçük bir avantaj elde ettiğimizi düşünüyorum. Ama tabii ki bunun rövanşı var. Trabzon'da kolay olmayacak. 4 gün arayla mücadele gücü yüksek 2 tane mücadele oynadık, Fenerbahçe bir Trabzon. Ciddi eksikliklerimiz olmasına rağmen bugün de ortaya müthiş derecede mücadele gücü yüksek Konyaspor takımı gördük sahada. Aslında santrfor oyuncumuz da yoktu maç öncesinde ama buna rağmen ortaya çıkan tabloda oyuncularımız maçın başından sonuna kadar isteklerini arzularına ve mücadele hırslarını sahada çok net bir şekilde gösterdiler. Gol yemeden bitirmek önemli bu tür müsabakalarda. Rakibimiz de çok uzun zamandır kaybetmeyerek geliyor. Çok moralli geldiler. Tabi kupanın da iddialı takımlarından birisi. Bu şartlarda 2017'nin son maçını kendi evimizde taraftarımız önünde galibiyetle bitirmek sanırım herkese moral oldu. Her geçen gün oyunsal anlamda kendini geliştiren bir Konyaspor var. Bugünden itibaren artık ara dönem başlıyor. Ara dönemde eksiklerimizi gidererek İkinci yarıya çok daha sağlam bir Konyaspor olarak başlayacağız. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Ülkemizin ve camiamızın da yeni yılını kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Ara