Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

Riyad, Hariri'nin yerine abisi Baha’nın yönetime gelmesini istiyor

İddialara göre Riyad, Hizbullah'la savaşa karşı çıkan Hariri yerine abisini yönetimde görmek istiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-13 13:35:44

Riyad, Hariri'nin yerine abisi Baha’nın yönetime gelmesini istiyor

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İran'ı ve Lübnan'da çok ciddi etkiye sahip Hizbullah'ı eleştiren ve "Babam Şehit Refik Hariri'nin suikasta uğramasından öncekine benzer bir iklimde yaşıyoruz. Hayatımı hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum" diyerek istifasını açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'den ilk kez haber alındı.

"LÜBNAN'A DÖNECEĞİM"

Saad Hariri, sahibi olduğu Future televizyon kanalına Riyad'dan verdiği özel röportajda, "Lübnan'ın çıkarları için istifa ettim. Kısa bir süre sonra Lübnan'a döneceğim ve istifam ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğim" dedi.

"HARİRİ, HİZBULLAH İLE ÇATIŞMA İSTEİMYOR"

Reuters'a konuşan Saad Hariri'ye yakın kaynaklar, Hariri'nin Hizbullah'la bir savaş çıkmasını istemediğini ve ülkenin istikrarının sürdürülmesini tercih ettiğini söyledi.

HARİRİ BU GÖRÜŞÜNÜ BİR ÖNCEKİ ZİYARETTE DİLE GETİRDİ

Haberde, Hariri'nin önceki aylarda Riyad'a yaptığı ziyarette, Suudi istihbarat yetkilileriyle görüştüğü ve Hizbullah'la bir savaşa karşı olduğunu söylediği belirtildi. Kaynaklar, Suudi yetkililerin Hariri'nin bu açıklamalarından rahatsız olduğunu ifade etti.

HARİRİ AİLESİ SUUDİ ARABİSTAN'A DAVET EDİLDİ, ABİ BAHA İSE RİYAD'DA

Lübnanlı kaynaklar, Suudi Arabistan'ın Saad Hariri yerine abisi Baha Hariri'nin başbakan olmasını istediğini de öne sürdü. Baha Hariri'nin şu anda Riyad'da olduğu, Hariri ailesinden bazı isimlerin de bağlılıklarını bildirmek üzere Suudi Arabistan'a davet edildiği ancak bu kişilerin çağrıyı reddettiği de iddialar arasında yer alıyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hariri'nin istifası sonrasında "Suudi Kraliyet ailesi, İsrail'e Lübnan ve Hizbullah'a saldırması için milyarlarca dolar para önerdi" diye konuşmuştu. Suudi Arabistan ve Lübnan arasında tansiyon giderek yükselirken, Riyad Lübnan'daki vatandaşlarının ülkeye derhal geri dönmesi talimatı vermişti. (Yaşananlar için TIKLAYINIZ)

Haber Ara