Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Riyad-Atina yakınlaşması!

‘Türkiye karşıtlığı’ ve ‘düşmanlığı’ Araplar ile Yunanlıları yakınlaştırdı. Körfez ülkesi BAE’den sonra Suudi Arabistan da, tarihinde ilk kez Atina’ya askeri temsilci gönderdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 09:19:57

Riyad-Atina yakınlaşması!

‘Türkiye karşıtlığı' ve ‘düşmanlığı' bazı Arap ülkeleri ile Yunanlıları yakınlaştırdı.

Körfez ülkesi BAE'den sonra Suudi Arabistan da tarihinde ilk kez Atina'ya askeri temsilci gönderdi.

Birlik Gazetesi'nin haberine göre; Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, dün Suudi Arabistan'ın Atina Büyükelçiliği'nde görevli Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Hava Korgeneral Raşid Abdulaziz Saad Alaboudi makamında kabul etti.

Yapılan görüşmenin içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, Floros'un Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri ile gelecekte ortaklaşa eğitim ve tatbikatlar üzerine karşılıklı konuşulduğu ve ortak bir zeminin arandığı Atina'daki kaynaklar tarafından belirtiliyor.

Yine kaynaklara dayandırılan bilgiler doğrultusunda, 2020 yılı sonuna kadar Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa tatbikat yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlk kez Suudi Arabistan'ın Atina'daki Büyükelçiliği'ne askeri temsilci gönderiyor olması, son döneme iki ülke ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi sonucu olarak değerlendiriliyor.

Haber Ara