Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Rio'da 'soyulduk' diyerek yalan söyleyen ABD'li yüzücüler ülkelerine geri döndü

Rio de Janeiro’da bir benzin istasyonunda soyulduklarıyla ilgili ‘yalan beyanda’ bulundukları tespit edilen ABD’li yüzücülerden Gunnar Bentz ve Jack Conger ülkelerine geri döndü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 11:14:33

Rio'da 'soyulduk' diyerek yalan söyleyen ABD'li yüzücüler ülkelerine geri döndü

Euronews'in haberine göre Pasaportları iade edilerek ülkeden çıkmalarına izin verilen sporcular, uçağa binmek için gittikleri havaalanında çevredekilerin tepkisi ile karşılaştı.

ABD BREZİLYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından ABD Olimpiyat Komitesi yazılı bir bildiri yayımlayarak, Brezilya komitesinden ve halkından sporcular adına özür diledi.

O İSTASYONDA NELER YAŞANDI?

Komite, polisin suçlamalarını doğrulayarak yüzücülerden birinin durdukları benzin istasyonuna zarar verdiğini ve diğerlerinin de istasyonun çalışanlarıyla tartıştığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Bentz ve Conger'in yanı sıra, olimpiyatlarda birer altın madalya kazanan Ryan Lochte ve Jimmy Feigen gittikleri benzin istasyonunda silahlı kişiler tarafından soyulduklarını ileri sürmüştü. Lochte geçtiğimiz pazartesi günü ABD'ye dönmüştü. Feigen ise daha önce verdiği ifadesini değiştirerek, sporcu arkadaşlarının yaptıklarının kabul edilemez olduğunu, pasaportunu bir an önce almayı umduğunu söylemişti.

Petrol istasyonunda yaşanan arbedeye ilişkin yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde Amerikalı sporcularla güvenlik görevlileri arasında tartışmalı anların yaşandığı dikkat çekiyor. İddiaya göre sporcuların benzin istasyonundaki tuvaleti kullanmak istedikleri ancak üzerinde ‘girilemez' uyarısına rağmen zor kullanarak kapıyı kırdıkları belirtiliyor. Daha sonra güvenlik görevlileri, olay yerinden uzaklaşmalarına izin vermedikleri sporculardan kırılan kapının zararını karşılanması istiyor. Olayın farklı boyutlarının ortaya çıkmasının ardından Brezilyalı yargıç soyulduklarını iddia eden 4 Amerikalı yüzücünün pasaportuna el konulmasını talep etmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara