Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Rio'da İngiliz sporculara uyarı yapıldı: Gece dışarı çıkmayın

Ryan Lochte’nin önceki gün üç takım arkadaşıyla sabah erken saatlerde sokak ortasında soyulması sonrası İngiliz sporculara bir uyarı geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 15:49:36

Rio'da İngiliz sporculara uyarı yapıldı: Gece dışarı çıkmayın

Sputnik'in aktardığı habere göre Suç olaylarının yaygın olduğu Rio de Janeiro'da Olimpiyat Oyunları nedeniyle şiddetin daha da yükseldiği belirtilirken, İngiliz yüzücü Ryan Lochte'nin önceki gün üç takım arkadaşıyla sabah erken saatlerde sokak ortasında soyulması Rio'daki Olimpiyat sporcuları arasında endişe yarattı.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, polise başvuran Lochte'nin sağlık durumunun iyi olduğu ancak büyük bir şok yaşadığı kaydedildi. Lochte'nin soruşturma tamamlanana dek ülkeden ayrılması yasaklanırken pasaportuna el konması da tepkilere yol açtı.

'RİO GÜVENLİ BİR YER DEĞİL'

Olimpiyat Oyunları boyunca Rio'nun gece hayatını keşfetmeyi planlayan birçok sporcunun olaydan dolayı tedirgin olduğu belirtilirken, İngiltere Olimpiyat komitesi de milli takıma mektup göndererek İngiliz ekibini saldırıya uğrayabilecekleri konusunda uyardı ve özellikle gece saatlerinde Olimpiyat köyünden çıkmamalarını istedi.

Rio güvenli bir yer değil, özellikle son günlerde suç oranı çok arttı” denilen mektupta, sporculara dışarıda İngiliz takımının formalarını giymemeleri, taksiye binmemeleri ve kutlama yapmak için barlara gitmemeleri yönünde uyarılar da yer aldı. Polis de, Lochte'nin polise gitmesi nedeniyle ülkedeki bazı çete üyelerinin İngiltere Milli Takımı'na kin beslediğini kaydetti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara