Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Rıdvan Pear Siber Terörle Mücadelede Türkiye İçin Çalışıyor! Rıdvan Pear Kimdir?

Rıdvan Pear, Yazılım alanında imza attığı başarılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-22 13:45:44

Rıdvan Pear Siber Terörle Mücadelede Türkiye İçin Çalışıyor! Rıdvan Pear Kimdir?

Yazılım alanında pek çok başarıya imza atan Rıdvan Pear, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pear, günümüzde ülkelerin siber alanda üstünlük sağlamaları gerektiğini vurguladı ve ekledi “Siber terörle mücadelede ülkemize hizmet veriyorum.” Gerçek adı Rıdvan Armut olan genç yazılımcı, uluslararası alanda hizmet verdiği için soyadını Pear olarak kullanıyor. Pear, bugüne kadar Türkiye için de pek çok başarılı işe imza attı.

“Siber Terörle Mücadelede Ülkemize Katkı Sağlıyorum”

Rıdvan Pear, yazılım alanında geliştirdiği projeleri ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Başarılı yazılım uzmanı, “İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun oldum. Şu anda 31 yaşındayım. Google Chrome ekibinde uzun süre yazılımcı olarak görev yaptım. Şu anda Türkiye'de çalışmalarıma devam ediyorum” açıklamalarında bulundu. Çalışmaları hakkında bilgiler veren Rıdvan Pear, “Askerliğimi yaptığım sürede, kendi alanımda çalışmalar yürüttüm. Geliştirdiğim yazılımlar sayesinde 72 tane mayının imha edilmesini sağladım. Ülkemize böyle bir katkı sağladığım için, kendimle gurur duyuyorum. Terörle mücadelede artık yazılım çok önemli bir faktör. Çağımızda doğru ve kaliteli yazılımları geliştiren ülkeler, savaşları kazanıyor. Ben de ülkeme bu alanda hizmet veriyorum” dedi. Pear, “İşimi ülkemin çıkarları için kullanıyorum. Terörle mücadele, yalnızca cepheyle sınırlı değil. Ülkeler artık siber terör ile birbirlerine saldırıyor. Ben hem bu alanda, hem de yasal olmayan bahis ve +18 içerikli sitelerle mücadelede çalışmalar yürütüyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyanın Sevilen Yüzü Rıdvan Pear

Sosyal medyada güçlü bir takipçi kitlesine sahip olan Pear, “Günümüzde bu platformlarda, doğru bir kimlikle var olabilmek çok önemli. Ben de elimden geldiğince sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Hali hazırda uluslararası ölçekte hizmet veren bir reklam ajansım var. Bu ajansta müşterilerimize çözüm ortağı oluyoruz. Sosyal medya çalışmalarından, yazılıma, web sitesinden, dijital reklama kadar pek çok farklı dalda hizmet sağlayıcısı olarak çalışıyoruz. Hal böyle olunca kişisel hesaplarımıza da özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Pear'dan Sosyal Medya Kullanıcılarına Önemli Uyarı! “Bunları Sakın Yapmayın”

Pear, sosyal medya kullanıcılarını uyardı. Hesabı çalınan yani hacklenen kişilerin sıklıkla kendisine müracaat ettiklerini belirten Pear, “Sosyal paylaşım platformlarını bilinçsiz kullanıyoruz. Şifreler, e-posta hesapları güvenli değil. Oysaki artık sosyal medya hesaplarımızın kimliğimiz kadar önemli. Kimliğimizi kaybedersek ne yaparız? Hemen polise başvururuz değil mi? Aslında sosyal medya da bu kadar önemli. Bazen kullanıcılar bu durumu kötü tecrübeler sonucunda anlıyorlar” dedi.

Herkesi bu konuda önlem almaya davet eden Rıdvan Pear, “Sosyal medya hesaplarının doğrudan kendi adresleri dışında, hiçbir internet sitesinden şifre ve e-posta bilgilerinizi paylaşarak hesaplarına giriş yapmayın. Bu en sık karşılaştığımız durumlardan biri. Bazı kullanıcılar, takipçi sayılarını ya da beğenilerini arttırmak için bu tarz sitelere başvuruyorlar. Bu yöntemin güvenli olmadığının altını çiziyorum. Hesabınız hacklenebilir. Bunun yanı sıra sosyal medya platformları, gelişmiş bir algoritmaya ve güçlü bir yazılıma sahip. Bu tarz yöntemlerle takipçi sayısı gibi etkileşimlerini, organik olmayan bir şekilde artıran kişileri spam olarak belirliyor ve hesaplarını kapatıyor. Mağdur olan kişiler de sonra bizden yardım istiyorlar. Bunların hiç yaşanmaması adına lütfen özellikle Instagram ve Facebook hesaplarınızı bilinçli kullanın” ifadelerini kullandı.

Bu tarzda çok fazla soru aldığını da ekleyen Pear, “Üniversite öğrencileri, doktorlar, avukatlar, hep bu şekilde aslında eğitim seviyesi yüksek kişilerden böyle dönüşler alıyorum. Bu beni hayrete düşürüyor. Hesaplarınıza gelen bilmediğiniz, kaynağı belli olmayan linklere de lütfen tıklamayın. Hem hesaplarınıza, hem de bilgisayarınıza bu yolla virüs bulaşabilir” açıklamalarını yaptı.

Haber Ara