Dolar

32,5829

Euro

34,8302

Altın

2.417,41

Bist

9.645,02

Reza Zarrab'ın ailesi dava başlamadan kaçtı

Reza Zarrab'ın ABD’ye gidişinin ve burada gözaltına alınmasının planlanmış olduğu belirtilirken, Türkiye’ye yerleşerek vatandaşlık kazanan ailesinin de ülkeyi terk ettiği ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-04 10:11:57

Reza Zarrab'ın ailesi dava başlamadan kaçtı

Milliyet Yazarı Serpil Çevikcan, bugünkü köşesinde "Sarraf ailesi dava başlamadan kaçtı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çevikcan, Zarrab'ın ABD'ye gidişinin bir kurgu olduğunu belirtere, "Anne Şebnem Sarraf ile baba Hüseyin Sarraf geçen eylülde, kardeş Muhammed Sarraf ise ekimde İran'a geçiş yapmış" diye yazdı.

İşte yazının ayrıntıları:

AİLE KAÇMIŞ

Hatırlanacağı gibi New York'taki dava 27 Kasım'da başlamış, Sarraf'ın sanıklıktan yıldız tanıklığa “terfi” ettiği ilk duruşmadan önce ortaya çıkmıştı. Yine Sarraf'ın itirafçı olmayı, mahkemeden 29 gün önce, 26 Ekim'de kabul ettiği ve “tanık” sıfatını aldığı da duruşmalarla anlaşılmıştı. Edindiğim bilgiler gösteriyor ki Sarraf ailesi de 26 Ekim'den önce bir hazırlığa girişmiş. Sarraf'ın kendisi gibi Türkiye'ye yerleşerek, Türk vatandaşlığı kazanan anne ve babası Şebnem ve Hüseyin Sarraf, Eylül ayında İran'a gitmiş. Hemen ardından, Ekim ayında ise kardeşi Muhammed, anne ve babası gibi Türkiye'den İran'a geçiş yapmış.

Anne ve baba ile kardeşinin ayrı tarihlerde İran'a geçmiş olması dikkat çekici. Ancak daha dikkat çekici olan Zencani'nin idamla yargılandığı bir dönemde, İran'a geçmeleri. Anlaşılıyor ki Sarraf'ın Türkiye aleyhine tanıklığı kabul ettiği bir dönemde, Türk vatandaşı olan anne, baba ve kardeşi de Türkiye'den ayrılmayı tercih etmiş.

Haber Ara