Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Reuters: Ziyaret Kral Selman'dan habersiz gerçekleşti

Reuters haber ajansı, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan'a yaptığı gizli ziyaretin Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'e bildirilmediğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-28 14:25:25

Reuters: Ziyaret Kral Selman'dan habersiz gerçekleşti

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu'nun hafta içinde Suudi Arabistan'a yaptığı sürpriz ziyaretin yankıları sürüyor.

Reuters haber ajansı, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan'a yaptığı gizli ziyaretin Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'e bildirilmediğini açıkladı.

Reuters, dün yayımladığı haberini hükümet kaynaklarıyla güçlü bağları olan bir Suudi kaynağa ve Riyad'daki bir yabancı diplomata dayandırdı.

Her iki kaynak da, ziyaretle ilgili Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e bilgi verilmediğini doğruladı ve Kral'ın yaşadığı sürece Riyad yönetiminin, İsrail'le ilişkileri normalleştirmek için adımlar atmasının beklenmediği dikkat çekildi.

Reuter'e bilgi veren her iki kaynak, İsrail ile olası normalleşmeyi, ABD başkanlık seçimlerinin galibi olan Joe Biden'ın dikkatini diğer konulardan, özellikle de krallığın insan hakları sicilinden başka konulardan farklı yönlere çekmek için bir "havuç" olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan'ın reddine rağmen, "Reuters" bölgedeki diplomatların ABD elçilerinin özel görüşmelerde Suudi Arabistan'ın Neom kentinde yaptığı gizli görüşme raporlarının geçerliliğini ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun huzurunda doğruladığını söylediklerini kaydetti.

Reuters, iddia edilen tarihi toplantının "hem müttefiklerine hem de düşmanlarına güçlü bir mesaj gönderdiğini, iki ülkenin ortak hasımları İran'ı kontrol altına almaya kararlı olduklarını bildirdi.

İsrail'in yerleşim işleri bakanı ve Netanyahu'nun yakın bir müttefiki olan Tzachi Hanegbi, Ordu Radyosuna verdiği bir röportajda, iddia edilen ziyaretin hedefleriyle ilgili bir soruya yanıt olarak "İran, İran ve İran. İran'ı izole etmek için bir eksen oluşturmak çok önemli" dedi.

Kaynak: Reuters

 

Haber Ara