Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Reuters: Myanmar'da en kanlı gün, en az 11 ölü

Myanmar polisi, askeri darbeye karşı haftalardır süren gösterilerin en kanlı gününde protestoculara ateş açtı. Siyasi ve tıbbi kaynaklar, bölge sakinleri ve medyada yer alan bilgilere göre en az 11 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-28 16:17:24

Reuters: Myanmar'da en kanlı gün, en az 11 ölü

9c54a9b4335bc0c352d3348d9bcca982

Reuters'in haberine göre bugünkü olaylarda polis ülkenin en büyük şehri Yangon'un farklı yerlerinde ses bombaları, göz yaşartıcı gazlar ve havaya ateş edildiği halde kalabalığı dağıtamayınca askerlere polisi takviyesi yapıldı.

capture_11

Medyaya yansıyan görüntülerde, birkaç yaralının protestocular tarafından kaldırılırken kaldırımlarda kanlı lekeler gösterildi. Kimliğinin verilmesini istemeyen bir doktor, göğsünden kurşunla hastaneye kaldırılan bir kişinin öldüğünü söyledi.

Budistlerin çoğunlukta olduğu bölgenin ilk Katolik kardinali Charles Maung Bo ise, Twitter'da "Myanmar bir savaş alanı gibi" dedi.

Myanmar, ordunun iktidarı ele geçirmesinden ve seçilmiş hükümet lideri Aung San Suu Kyi'yi 1 Şubat'ta tutuklamasından bu yana kaos içinde.

İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan bir BM yetkilisi, ülkedeki BM ofisinin Yangon'da en az 5 kişinin öldüğünü doğruladığını söyledi.

Siyasetçi Kyaw Min Htike ise, Reuters'e verdiği demeçte, polis güneydeki Dawei kasabasında ateş açarak 3 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı.

Myanmar Now medya kuruluşu, ülkenin ikinci büyük şehri Mandalay'daki protestoda 2 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Mandalay sakini Sai Tun, Reuters'e verdiği demeçte, güvenlik güçlerinin günün ilerleyen saatlerinde tekrar ateş açtığını ve 1 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Tıbbi ekip sorumlusu Sai Tun, müdahale ettiğini fakat hbaşından vurulduğu için başaramadığını belirtti.

Polis ve askeri konsey sözcüsü, olaylarla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Haber Ara