Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Reuters, Bakan Albayrak'ın istifa ettiği iddiasını 'bir yetkili'ye dayandırdı

Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın instagram hesabına dayandırılan 'istifa' iddiaları spekülasyonlara yol açarken, haber henüz resmi olarak doğrulanmış veya yalanlanmış değil

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-08 22:30:43

Reuters, Bakan Albayrak'ın istifa ettiği iddiasını 'bir yetkili'ye dayandırdı

Reuters'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram açıklamasında, Cumartesi günü Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasının ardından, hafta sonu sürprizi olarak sağlık nedenlerinden ötürü istifa ettiğini duyurdu.

Resmi olarak henüz doğrulanmayan söz konusu açıklama, Merkez Bankası yönetiminde gerçekleşen görev değişikliğinin ardından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü erken saatlerde Merkez Bankası başkanını görevden almıştı.

Albayrak'ın instagram açıklamasında, "Sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık beş yıldır yürüttüğüm bakanlığa devam edemeyeceğime karar verdim" ifadesini kullandığı görüldü. Albayrak, Enerji Bakanı olarak görev yaptıktan sonra iki yıl önce Hazine ve Maliye Bakanı olmuştu.

Reuters, Cumhurbaşkanlığı'ndan ulaştığı iki kaynağa söz konusu açıklamayı ne doğrulayabildiğini ne de yalanlanabildiğini belirtirken, Maliye Bakanlığı'ndan yetkilinin açıklamanın gerçekliğini doğruladığını duyurdu.

Haber Ara