Dolar

32,3354

Euro

35,1773

Altın

2.241,88

Bist

8.729,63

Reuters: ABD'li doktorlar Trump'ın önerdiği ilacı kullanmaya başladı

Amerikalı doktorların ABD Başkanı Trump'ın sıklıkla önerdiği fakat etkisi henüz test edilmemiş 'hidroksiklorokin' ilacını hastalar üzerinde kullanmaya başladığı bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-07 15:26:34

Reuters: ABD'li doktorlar Trump'ın önerdiği ilacı kullanmaya başladı

ABD'de New York, Louisiana, Massachusetts, Ohio, Washington ve Kaliforniya gibi kalabalık nüfuslu eyaletlerde görevli doktor ve eczacılar Reuters'a yaptıkları açıklamalarda Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan hastalara rutin olarak hidroksiklorokin verildiğini açıkladı.

"KULLANIYORUZ AMA KORONAVİRÜSE KARŞI ETKİLİMİ BİLMİYORUZ"

Ancak aynı zamanda doktorlar, normal şartlarda sıtma ve otoimmun hastalıklarına müdahalede kullanılan bu ilacın Koronavirüse karşı da etkili olduğuna dair bir kanıt görmediklerini söyledi.

Hidroksiklorokin kullanımı ABD'nin pandeminin merkezi haline gelmesiyle ülkede ciddi anlamda artış gösterdi.

YAN ETKİLERİ: GÖRME KAYBI, KALP PROBLEMLERİ

T24'ün aktardığı habere göre, hidroksiklorokinin potansiyel yan etkileri arasında görme kaybı ve kalp problemleri bulunuyor. Ancak Amerikalı doktorlar ilacı koronavirüs hastalarına vermekten 'rahatsızlık duymadıklarını' çünkü risklerin çok yüksek olmadığını söylüyor.

İLACI ÖNEREN İSİM TRUMP

ABD Başkanı Donald Trump bu hafta sonu iki gün üst üste ilacın koronavirüsle mücadelede kullanılması gerektiğini söylemişti. Trump ilacın koronavirüsle mücadeledeki etkisinin şu anda test edildiğini ifade ederek, "Bu yönde çok güçlü işaretler varAma ben ne bilirim ki? Doktor değilim" dedi.

AMERİKAN HÜKÜMETİ 29 MİLYON ADET ALDI

Trump konuşmasının devamında, "Eğer işe yarıyorsa daha önce yapmamamız çok üzücü olacak" ifadelerini kullandı ve bir kez daha hükûmetin bu haplardan 29 milyon adet aldığını vurguladı. Trump, hapların çeşitli laboratuvarlara, hastanelere ve orduya gönderildiğini ifade etti.

New York Times'ın aktardığına göre hidroksiklorokinin koronavirüsle mücadeledeki gücü hakkındaki veriler çok sınırlı.

ABD'de şu ana kadar 168 binden fazla vaka görüldü ve 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Haber Ara