Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Reuters'a konuşan Türk yetkili: S-400'ler konusunda ABD yaptırımı beklemiyorum

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, ABD'nin Rus S-400 füze hava savunma sistemi alımı konusunda 'yaptırım uygulamasının beklenmediğini' söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-19 12:17:18

Reuters'a konuşan Türk yetkili:  S-400'ler konusunda  ABD yaptırımı beklemiyorum

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, ABD'nin Rus S-400 alımı konusunda, "yaptırım uygulamasının beklenmediğini" söyledi.

Aynı yetkili, buna gerekçe olarak da, ABD Başkanı Donald Trump'ın füze savunma sisteminin neden alındığı konusunda daha fazla bilgiye sahip olmasını gösterdi.

Washington'da ajansa konuşan yetkili, "Benim beklentim, bunun (yaptırımlar) uygulanmayacağı yönünde. Trump, S-400 alımı noktasına nasıl vardığımız noktasında, tüm hikayeyi anlamış durumda" dedi.

Reuters, Türk yetkilinin açıklamaları konusunda yorum istenen Beyaz Saray'dan henüz yanıt gelmediğini de bildiriyor.

ABD'den son olarak Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaptırım uygulama konusunu değerlendirmeye devam ettiklerini ancak henüz bu konuda alınmış somut bir karar olmadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçen Cuma günü Reuters haber ajansına verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump ile Patriot alımı konusunu Eylül ayı içerisinde görüşeceğini kaydetmişti.

ABD, S-400 alımının kesinleşmesi sonrası, karşılık olarak, F-35 savaş uçağı eğitimi alan Türk pilotlara yenilerinin eklenmemesini kararlaştırmıştı.
Mart 2020 itibarıyla da Türkiye'nin üretim zincirinden çıkarılmasının planlandığı duyurulmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara