Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Rejimden İdlib'de katliam

Rejim askerlerinin İdlib'de gerçekleştirdiği vakum bombalı saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 00:36:06

Rejimden İdlib'de katliam

Esed rejimi İdlib'de yoğun saldırılarla öldürmeye devam ediyor. Suriye rejimine ait savaş uçağının ülkenin kuzeybatısındaki İdlib'in Selkin kasabasına "vakum bombasıyla" düzenlediği saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve Al Jazeera.com'da yer alan habere göre; Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, rejime ait savaş uçağının İdlib'in muhaliflerin denetimindeki Selkin kasabasına "vakum bombasıyla" saldırdığı belirtildi.

Yerleşim yerlerine düzenlenen saldırıda 20 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazında kalan yaralılara ağır iş makineleri yardımıyla ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

Savaş uçağının saldırdığı bölgede geniş çaplı maddi hasarın meydana geldiği ifade edildi.

Esed rejimi Halep ve İdlib'de üst üste mevzi kaybediyor ve daha önce de kullandığı varil bombalarını sivil halka yönelik daha sık kullanmaya başladı.

SURİYE'DE İNSANİ DURUM

4 yılın geçmesine rağmen Esed rejimi İran, Hizbullah ve Rusya'nın destekleriyle hâlâ ayakta. Ülkede devam eden çatışmalar ve iç savaşta ülkedeki insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor.

BM, 4 yıldır savaşı yaşayan Suriye'de 220 bin sivilin hayatını kaybettiğini, 7,6 milyon kişinin evlerini terk ettiğini, 4 milyon kişinin ise ülke dışına sığındığını belirtiyor. Savaş ülkesi haline dönüşen Suriye'den kaçmak zorunda kalan sığınmacılar büyük oranda Lübnan, Irak, Ürdün ve Türkiye gibi komşu ülkelerde yaşıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara