Dolar

32,5557

Euro

34,8848

Altın

2.426,36

Bist

9.645,02

Rejim yetkilisi: Rusya geri dönüyor

Halep ve Doğu Guta'da süren çatışmalar ve Humus'ta kaybedilen petrol sahalarının ardından Rusya'nın Suriye'ye askeri yığınağa başladığı iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-12 10:15:29

Rejim yetkilisi: Rusya geri dönüyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Esed rejiminden adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak Arabi21 sitesine Rusya'nın son günlerde Lazkiye'deki Humeymim hava üssüne çok sayıda asker ve donanım getirerek askeri varlığını güçlendirdiğini açıkladı.

RUSLARLA ‘GÜVENLİK' TOPLANTISI

Yüksek rütbeli 45 Rus subayının Şam'a gelerek Beşşar Esed ile askeri konularda istişarelerde bulunduğunu belirten kaynak savunma bakanının da toplantılara katıldığını belirtti. Arabi21'e konuşan rejim yetklisi, Esed rejimi ile daha önce IŞİD'e karşı operasyonlarda rol aldığı iddia edilen Rus askerlerinin Putin'in çekilme çağrısı ile ülkeden ayrılmalarına rağmen Halep'te tırmanan çatışmalar nedeniyle geri geldiklerini ifade etti.

HUMEYMİM'E PİYADE TAKVİYESİ

Şam'da rejim ve rejim subayları ile yapılan toplantı ile aynı süreçte Rusya'nın Humeymim askeri üssüne çok sayıda piyade konuşlandırdığını iddia eden rejim yetkilisi, Rusya'nın Suriye'ye geri dönüşünün arkasında Halep'in güneyinde Fetih Ordusu'nun ilerlemesi ve Humus'ta Şaer petrol ve gaz sahasının IŞİD'in eline geçmesi olarak açıkladı.

Konu ile ilgili olarak ÖSO dış ilişkiler sorumlusu Albay Halid Mutlak ise rejimin Doğu Guta'da ve Halep'in güneyinde eş zamanlı bir ilerleme için İran ve Rusya ile işbirliği içinde olduğunu ve Rusya'nın geri dönüşünün arkasında bunun olabileceğini ifade etti.

Haber Ara