Dolar

32,5697

Euro

34,9611

Altın

2.425,09

Bist

9.722,09

'Rejim endişesi gündemimizden çıkmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhuriyetin ilk dönemindeki endişeleri ve hassasiyetleri anlıyoruz. Ama artık bunları geride bırakmamız gerekiyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 14:22:12

'Rejim endişesi gündemimizden çıkmalı'

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından vefatının 77. yıl dönümünde Atatürk'ü anmak için ATO Congresium'da tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de katıldı.

Rejim endişelerinin gündemden çıkarılması gerektiğini savunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin ilk dönemindeki endişeleri ve hassasiyetleri anlıyoruz. Bu endişelerin ürünü olan pek çok uygulamanın cumhuriyetin benimsenmesi ve güçlenmesi sürecini uzattığını da kabul etmek durumundayız. Ama artık bunları geride bırakmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, 92 yıllık tarihinin en büyük başarılarını son 13 yılda hayata geçirmiştir. Peki bu dönemde cumhuriyetimiz en küçük bir kayıp yaşadı mı? Bunu birileri bize ispatlasın, görelim. Öyleyse artık rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Bunları konuşarak birbirimizi yormaya gerek yok. Artık geleceğe kilitlenme zamanıdır. Uzun yıllar boyunca bu endişeyi kendisine siper ederek ülkenin ve milletin adeta kanını, iliğini sömüren, milleti tahkir ederek vesayet ve düzenlerini sürdürmek isteyenlerin foyası ortaya çıktı."

‘KARARI VERECEK OLAN MİLLETİMİZ OLMALIDIR'

Cumhuriyetin ve demokrasinin gereği olarak nihai kararı milletin vermesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Biz diyoruz ki gelin tarihimizle, medeniyetimizle, kültürümüzle yeniden barışalım. Kökü olmayanın geleceği olmaz. Tarihçilerimizle, eğitimcilerimizle, kültür adamlarımızla bu konuları enine boyuna konuşalım, tartışalım ve millete mal olmuş bir devlet politikası ortaya koyalım. Bunun Gazi Mustafa Kemal'in arzusu olduğundan da şüphe duymuyorum. 1 Kasım seçimleri Türkiye'nin önünde 4 yıllık bir istikrar ve güven dönemi açtı. Bu dönemi yeni Anayasa başta olmak üzere ülkemizin ve milletimizin ihtiyaçlarını en ileri düzeyde karşılayacak reformların hayata geçirildiği bir dönem haline getirelim. Hiçbir şeyi konuşmaktan, tartışmaktan çekinmeyelim. Cumhuriyetin ve demokrasinin bir gereği olarak sonuçta kararı verecek olan milletimiz olmalıdır. Millete güvenelim. Önce bunu yaşamamız lazım. Bu ülkenin siyasetçileri, yöneticileri olarak bizler üzerimize düşeni yapalım. Nihai kararı milletimize bırakalım" dedi.

Haber Ara