Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rejim BM'nin sorularını cevaplayacak

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Caferi, Cenevre'de kendilerine verilen belgenin incelenip cevaplanacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 14:57:07

Rejim BM'nin sorularını cevaplayacak

AA'nın haberine göre: Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Caferi, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'dan bugün bir belge aldık. Bu belge, Şam'a döndüğümüzde detaylı şekilde incelenecek ve bir sonraki tura başlarken cevaplandırılacak." dedi.

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, Suriye barış görüşmeleri kapsamında BM'den aldıkları belgeyi, görüşmelerin yeni turu başlarken cevaplayacaklarını söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'de ikinci haftasına giren ve yarın sona ermesi planlanan Suriye görüşmelerinin yeni turu kapsamında, Caferi başkanlığındaki rejim heyetiyle bir araya geldi.

Caferi, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, de Mistura ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Brüksel'deki saldırları kınarken, Paris'te daha önceki saldırılara da değinen Caferi, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen saldırılara değinmekten ve kınamaktan kaçındı.

Caferi, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'dan bugün bir belge aldık. Bu belge Şam'a döndüğümüzde detaylı şekilde incelenecek ve bir sonraki tura başlarken cevaplandırılacak." dedi.

Haber Ara