Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Rejim ateşkes öncesi saldırıları yoğunlaştırdı

Suriye rejimi, bu gece uygulamaya geçmesi beklenen ateşkesten önce rejime bağlı askerler ve Hizbullah güçleri ile birlikte, Ürdün sınırını ele geçirmek üzere Dera'ya saldırılarını yoğunlaştırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-26 18:43:29

Rejim ateşkes öncesi saldırıları yoğunlaştırdı

AA'nın haberine göre: Suriye rejimi, bu gece uygulamaya geçmesi beklenen ateşkesten önce Ürdün sınırını ele geçirmek üzere Dera'ya saldırılarını yoğunlaştırdı.

Suriye rejimine bağlı askerler ve Hizbullah güçleri Suriye'de bu gece uygulanması beklenen ateşkesten önce Ürdün sınırını ele geçirmek amacıyla Dera kentinin batısına saldırmaya devam ettiği bildirildi.

Muhaliflerin ortaklaşa düzenlediği El-Bunyanu'l Mersus Operasyon Birimi Sözcüsü Huzeyfe eş-Şami, Ürdün sınırını ele geçirmek isteyen rejim birliklerinin, Rusya'nın hava desteği ve Hizbullah güçleri Dera kentinin batısında Menşiyye mahallesini de kapsayan bölgeye saldırılarını artırdığını belirtti. 

Rejimin ana hedefinin, "Eski Dera Kapısı başta olmak üzere Ürdün sınırındaki bölgeleri tamamen ele geçirmek" olduğunu aktaran Şami, "Rejim ve Hizbullah güçleri iki haftadan bu yana şiddetli çatışmalara giriyoruz. Rusların havadan destek verdiği tüm saldırıları geri püskürttük" dedi.

Şami, Hizbullah güçleri ve rejim askerlerinin sınırı alması durumunda Suriyeli sığınmacıların geçişinin duracağına ve yaralıların Ürdün'e taşınmasının engelleneceğine dikkati çekti.

Muhalifler, Ürdün sınırındaki Nasib Sınır Kapısı ve Eski Dera Kapısı'nın kontrolünü ellerinde bulunduruyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara