Dolar

32,5943

Euro

34,7770

Altın

2.415,04

Bist

9.645,02

Reina saldırganının Konya bağlantıları üzerinde duruluyor

Milliyet aktardığı habere göre 'Ebu Muhammed Horasani kod adını kullandığı anlaşılan teröristin Konya’daki bağlantıları üzerinde duruluyor.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-06 17:35:01

Reina saldırganının Konya bağlantıları üzerinde duruluyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Gazete yazarlarından Tolga Şardan Ortaköy'deki Reina saldırısının faili "Ebu Muhammed Horasani kod adını kullandığı anlaşılan" saldırganın, "Konya'dna İstanbul'a geldiği gece Konya'dan İstanbul'a giden başka bir firmaya ait otobüse bırakılan çantanın içinden bir tabanca ile 50'ye yakın mermi çıktı" diye yazdı.

Köşesinde konuyu açıklayan yazar şunları yazdı:

KARGO TESLİM EDİLDİ

Yapılan araştırmalarda, teröristin eylem yapmak amacıyla yaşadığı Konya'dan otobüse bindiği 15 Aralık'ta yine Konya'dan İstanbul'a giden başka bir firmaya ait otobüse kargo teslim edildi. 

ÜZERİNDE İSİM YAZIYOR

Çanta olarak otobüsün muavinine teslim edilen kargonun üzerinde İstanbul'da kargoyu teslim alacak iki kişinin ismi yer aldı.

MUAVİN ŞÜPHELENDİ

Ancak otobüs muavininin kargoyu teslim eden kişiden şüphelenmesi üzerine olay polise bildirildi.

SUİKAST TİPİ TABANCA

Polisin kontrolünde açılan çantanın içinden bir Sig Sauer marka tabanca ile 50'ye yakın mermi çıktı.

Emniyet yetkilileri, çanta içinde bulunan Sig Sauer marka tabancanın özellikle suikast türü eylemlerde kullanılabilen kaliteli ve yüksek performanslı tabancalar arasında yer aldığına dikkati çekti.

...

Konya'dan İstanbul'a silah gönderilmeye çalışıldığının ortaya çıkması üzerine emniyet güçleri özellikle Konya ve İstanbul'daki araştırmalarının yoğunlaştırdı.  

Haber Ara