Dolar

32,5180

Euro

34,7934

Altın

2.421,26

Bist

9.727,89

Reina katliamcısına yardım eden çete iddianamede!

Reina’da 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov’a yardım eden çete iddianamede yer aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-19 13:53:22

Reina katliamcısına yardım eden çete iddianamede!

Karar'ın haberine göre Emniyet'in Masharipov'u bulmak için yaptığı operasyonlarda Orta Asyalı göçmenleri tehdit eden, adam kaçırma ve gaspla baskı altına alan çeteyi de yakalamıştı.

Kod adları açıklanan çete üyelerinin Reina katliamında kritik görevler üstlendiği ortaya çıktı ve konu iddianamede yer aldı.

İddianamede, tutuklanan ‘Ebu Halit' kod adlı İŞİD üyesi ile firari ‘İbrahim Daniyelik' kod adlı İbrahim Asparov'un Masharipov'la bağlantısının tespit edildiği aktarıldı. Buna göre Masharipov'a silahları veren kişi Asparov. ‘Ebu Halit' kod adlı Gulomov'la ilgili bölümde ise silahların teröristin evinden alındığı belirtildi. İddianamede Ebu Halit'in Başakşehir'deki konutunda çok sayıda dijital materyal ile 12 adet kalaşnikof tüfek mermisi ve örgütün flamalarının bulunduğu yazıların tespit edildiği belirtildi.

İddianameye göre Gulomov, Hatay'dan Halit Abdullah adına düzenlenmiş pasaportla Türkiye'ye girdi. Evinde ele geçirilen kalaşnikof mermileri ve el telsizi İbrahim Danyelik tarafından 2016'da 2 adet tabanca, 1 adet kalasnikof ve bu silahlara ait mermilerle birlikte getirildi.

Gulomov ifadesinde Asparov'u, Masharipov'un eşi ve çocuklarının yer değiştirme ve kaçmasına yardım eden Halit, ‘Abdullah', ‘Habibullah', ‘Rüstem' kod isimleri ile bilinen açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen IŞİD mensubuyla birlikte gördügünü söyledi. Reina'daki kovanların üzerindeki seri numarası ile Ebu Halit'in (Gulomov) evindeki kalaşnikof fişekleri üzerindeki seri numarasının aynı olduğu tespit edildi.

Haber Ara