Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Referandum ne zaman olacak? Hükümet tarih verdi

Referandum ne zaman olacak sorusuna hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Numan Kurtulmuş anayasa referandumunun Nisan'ın ilk haftasında olacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 12:37:34

Referandum ne zaman olacak? Hükümet tarih verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarının detayları şöyle:

"CHP, malesef TBMM'ye yakışmayan hareketler gösterdi. İkinci turda CHP tabii ki direnç gösterecek ama tavsiyemi Türkiye'ye yakışmayacak ve Türkiye'yi rezil edecek görüntüler sergilenmemesidir. Nihai kararı millet verecek. CHP'nin tavırlarının anlaşılabilir bir seviyede kalmasını arzu ederiz. CHP bu görüntülerle kendisine zarar veriyor. Karar milletin kendisindedir.

İKİNCİ OYLAMA ÇARŞAMBA GÜNÜ

İlk turdaki seçim sonuçları ikinci turun aynasıdır. Farklı bir sonuç çıkmayacağı kanaatindeyim. Erken seçim konusu ise; Parlamento bu konuyu çözemezse o zaman erken seçime gidilebilir. Erken seçimin doğru olmadığı kanaatindeyim. Parlamento 2019'a kadar görevini sürdürecektir. Nihayetinde Türkiye referanduma gidiyor.

İLK DÖRT MADDEDE DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ OLDU MU?

AK Parti bu anayasa teklifini hazırlarken ilk 4 maddeyle ilgili herhangi bir gündem olmamıştır. Bu maddelerde değişiklik söz konusu dünde bugünde söz konusu değildir.

REFERANDUM NE ZAMAN?

Meclisten bu konuda karar çıktıktan sonra referanduma en kısa sürede gitmek en doğrusudur. Zannediyorum ki mümkün olan en kısa sürede Nisan ayı başında referanduma gidilecektir.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor" ifadelerini kullandı.

"ADİL ÖKSÜZ ESAS OĞLAN DEĞİL"

Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün firari ismi Adil Öksüz'le ilgili de bilgi verdi. Kurtulmuş, "Adil Öksüz'ün esas oğlan olmadığını düşünüyorum. Adil Öksüz'ün peşine takılınırak diğer isimlerin üstü örtülmeye çalışılıyor" dedi.

REİNA SALDIRISI

Kurtulmuş, "Reina saldırısının son derece planlı, bir istihbarat örgütünün de içinde olduğu bİr eylem olduğu ortada" dedi.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Önümüzdeki haftalarda kur normal seviyelere inebilir, Türkiye ekonomisi kur baskısını aşabilecek sağlam yapıya sahip" diye konuştu.

Haber Ara