Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

Refah Sınır Kapısı 'geçici' olarak açıldı

Mısır, İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı 2 günlüğüne çift taraflı olarak geçişlere açtı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 15:02:07

Refah Sınır Kapısı 'geçici' olarak açıldı

AA'nın haberine göre; Mısır yönetiminin, İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı 2 günlüğüne çift taraflı olarak geçişlere açtığı bildirildi.

Gazze'deki sınır kapıları heyeti yetkililerinden alınan bilgiye göre, Refah Sınır Kapısı, insani durumlar ve Mısır tarafında mahsur kalanların geçişi için iki günlüğüne geçici olarak açıldı.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

Haber Ara