Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Recep Akdağ'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, NTV televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-08 10:32:00

Recep Akdağ'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, NTV televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akdağ'ın konuşmasından satır başları;

ARAKAN AÇIKLAMASI

Müslümanlara yönelik zulüm dayanılmaz noktaya geldi. Kamp düzenlenecekse tecrübelerimizi oraya taşımaya hazırız. Bunlar tabii diplomatik görüşmelerle ortaya konulacak.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Hep birlikte bu mücadeleye sahip çıkmalıyız. Bağımlı olanların büyük bir bölümü önceden sigara içmiş kişileri. Sigara mücadelesinde bu çatı altında çalışma yapacağız. Ailelerde ve gençlerde farkındalık artırılmalı.

İnternet bağımlılığı ya da teknoloji bağımlılığı da çocuklarımızı ciddi şekilde tehdit eden bir konu. Gittikçe artan bir durum. Bu kurul farklı farklı alanlara yoğunlaşarak çalışmalarına devam edecek.

İçişleri Bakanlığımızın 15-65 yaş arası için çalışması olacak. Eylem planımızı yenileyeceğiz. 2018-2023 Eylem Planımızı da hazırlamış olacağız.

KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Ben Kıbrıs'a 2 günlük seyahat yaptım. Önce de 10-15 kişi ile görüştüm. 2 günlük ziyarette de Lefke'ye, Güzelyurt'ta, Gazimağusa'ya gittim. Kuzey Kıbrıs Türk halkı potansiyeli yüksek olan bir kara parçası. İşi çözümsüzlüğe mahkum etmeyi, Rum tarafı kendilerine lehte görüyorlar. Bir taraftan bu diplomatik kararlar, adımlar tespit edilirken öbür taraftan biz KKTC'nin kalkınmasına odaklanmalıyız.

ALMANYA İLE GERGİNLİK

Almanya'nın tutumunu seçimlerden sonra bir daha göreceğiz. Bu tutumun birliğin tutumu olmadığını söylediler. Almanya aslında kendisini Avrupa'nın patronu olarak görüyor. AB, bunun böyle olamayacağın da satır aralarında ifade etmiş oldu. AB bizim için bir hedef olmaya devam ediyor. Biz her ne kadar AB'ye girmeyi arzu ediyorsak AB için de Türkiye böyle bir ülke. Sağduyu galip geldikçe AB'nin, AB içindeki çatlak seslerin yatışacağına inanıyorum.

"BAHÇELİ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK" İDDİALARI

Cevabı MHP vermiş oldu. Celal Adan kendi başına konuşmaz. Burada mesele şu; Biz hep diyalogdan bahsediyoruz. Bunun örneğini de MHP ile referandumda gösterdik. İyi bir diyaloğun ürünüydü bu. Vatandaşlarımız meseleye bu gözle bakacaklar. Sadece her bir partinin adayı için o partiye oy verenlerin tutumu olur diye düşünmek yanlış olur. Farklı bir sisteme giriyoruz biz. AK Parti'nin oyları zaten yüzde 50 civarında. Bunun için "biz ortak bir aday çıkarıyoruz" demeye de gerek kalmayabilir.

AKŞENER'İN PARTİSİ

Süsleye süsleye, ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Kursunlar partilerini görelim. Bu partiyle ilgili FETÖ desteği olduğunu başından beri görüyoruz.

'MAKAM' KELİMESİNİ YASAKLADIM

Ben kendi bakanlığımda 'makam' kelimesinin kullanılmasını istemedim. Biz buna müsaade edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız buna işaret etti. AK Parti çatısındaki herkes, hizmete talip olduklarını, milletin hizmetkarı olduğunu hiçbir zaman unutamaz. 15 senedir milletin AK Parti'nin yanında durmasının sebebi, millete hizmetkarlığa talip olmasından kaynaklanıyor.

Haber Ara