Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Recep Akdağ: Akdağ'dan 30 milyar dolar eleştirilerine yanıt

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 'Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 30 milyar dolar nereye gitti' eleştirilerine yanıt verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-01 13:10:58

Recep Akdağ: Akdağ'dan 30 milyar dolar eleştirilerine yanıt


Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "30 milyar doları 3 milyona bölerek bir hesap yapıyorlar. Bir defa bu hesap 7 yılın hesabıdır ve bu 7 yıl boyunca her yıl bu insanlar Türkiye'de yaşamış, yani son 2 senedir 3 milyonun üstünde, ondan önceki sene 3 milyonun biraz altında. Hepsini toplarsanız bir yıl hesabıyla 12 milyonu geçiyor. Bu kadar basit bir hesabı bile yapamayanlar kendilerince çıkıp bu meselenin eleştirisini yapıyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, katıldığı AFAD İl Müdürleri toplantısında, "Son zamanlarda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 30 milyar dolar nereye gitti, nasıl harcandı gibi bir takım ifadelerle karşılaşıyoruz ve bu bizi üzüyor. Bugün de gazetelerde okudum. Gerçekten hesap kitap bilmez birilerinin öyle enteresan hesapları var ki. Mesela 30 milyar doları 3 milyona bölerek bir hesap yapıyorlar. Bir defa bu hesap 7 yılın hesabıdır ve bu 7 yıl boyunca her yıl bu insanlar Türkiye'de yaşamış, yani son 2 senedir 3 milyonun üstünde, ondan önceki sene 3 milyonun biraz altında. Hepsini toplarsanız bir yıl hesabıyla 12 milyonu geçiyor. Bu kadar basit bir hesabı bile yapamayanlar kendilerince çıkıp bu meselenin eleştirisini yapıyorlar. Hesaptan anlamaz, meseleyi başka tarafa çekmek isteyenler 'yollar yapılmış bizim üstünden geçtiğimiz yollarda Suriyeliler için mi yapıldı' diye eleştiri yapıyorlar. Kamplar yapıldı ve dolayısıyla o kampları diğer yollara bağlayan yollar da yapıldı. Kampın kendi içerisinde yaptığımız yollar var. Yapılan bütün harcamaları yan yana getirecek, üst üste koyacak, toplayacak bir modelle bu hesaplamaları yapmak lazım. Harcadığımızı ifade ettiğimiz bu miktarlar Avrupalıların verdiği rakamların 5'te birine, 8'de birine tekabül ediyor, ülkesine göre değişebiliyor" ifadesini kullandı.

Akdağ, "Önümüzdeki günlerde çok daha yoğun bir akım olmazsa Suriyeli kardeşlerimize verdiğimiz hizmeti Göç İdaresine devredeceğimiz için sizler afete hazırlık meselesiyle biraz daha zaman bulabileceksiniz" diye konuştu.


Haber Ara