Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Real Madrid, Ahed Tamimi'yi ağırladı

İsrailli bir askeri tokatlaması nedeniyle sekiz ay İsrail hapishanelerinde yatan Filistin’in cesur kızı 17 yaşındaki Ahed Tamimi İspanya futbol kulübü Real Madrid’in onur konuğu oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-01 19:00:19

Real Madrid, Ahed Tamimi'yi ağırladı

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsrailli bir askeri tokatlaması nedeniyle sekiz ay İsrail hapishanelerinde yatan Filistin'in cesur kızı 17 yaşındaki Ahed Tamimi İspanya futbol kulübü Real Madrid'in onur konuğu olarak ağırlandı.

ATLETICO MADRID MAÇI ÖNCESİ SAHAYA ULAŞTI

Ahed Tamimi'yi kendi sahalarını ziyaret etmeye davet eden kulübün atayurdu Santiago Bernabeu'da ise Tamimi sahaya ulaşmadan birkaç saat önce Atletico Madrid ile derbi maçı vardı. Stadyumda bulunduğu sırada Tamimi Real Madrid'in üst düzey yöneticilerinden ve eski forvet oyuncusu Emilio Butragenio ile biraraya geldi. Babası Bassem Tamimi eşliğinde ziyaretini gerçekleştiren genç kıza dokuz numaralı isminin yazılı olduğu bir üniforma verildi. Tamimi'nin aynı zamanda Filistin Direniş Hareketi'nin anlattığı birçok etkinliğe katılarak hapisanede yaşadığı deneyimleri anlattığı bildirildi.

İSRAİL'DEN TEPKİ: TERÖRÜ VE ŞİDDETİ DESTEKLİYOR

Real Madrid'in Ahed Tamimi'yi onurlandırmasına karşılık İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nachshon, Twitter hesabından olayın “utanç verici”ve “sporun değerlerini küçük düşürücü” olduğunu söyledi. Nachson tweetinde “Ne utanç verici, Real Madrid nefret ve şiddeti körükleyen bir teröristi kabul ediyor. Bununla futbolun değerleri arasındaki bağlantı nedir?” diye yazdı.

Ayrıca İsrail'in İspanya büyükelçisi Daniel Kutner de kendi hesabından “Ahed Tamimi barış için savaşmıyor, şiddet ve terörü savunuyor; onu dolaylı yoldan destekleyen kabul eden ve kutlayan kurumlar öfkeyi cesaretlendiriyor, bizim ihtiyacımız olan diyalog ve anlayışı değil” diye yazdı.

TAMİMİ, KUZENİNİ BAŞINDAN VURAN ASKERİ TOKATLAMIŞTI

Ahed Tamimi 19 Aralık 2017 tarihinde bir İsrail askerini işgal altındaki Ramallah Nabi Saleh kasabasına baskın yapıp 15 yaşındaki kuzeni Muhammed'i kafasından vurduğu için tokatlayıp tekmelemesini kayda alan vidosunun sosyal medyada hızla yayılmasının ardından tutuklandı.

Tutuklanmasının ardından dünya çapında destek gören Ahed Tamimi, İsrail'in tutuklu Filistinli çocukları serbest bırakması yönündeki çabaların en somut örneklerinden biri oldu.

Haber Ara