Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

RE-DER Başkanı Süleyman Göncü, darbe kalkışmasını değerlendirdi

Resmen Emekli Askerler Derneği (RE-DER) Başkanı Süleyman Göncü, 15 Temmuz darbe kalkışması hakkında, 'İnsanlıktan nasibini almamış bu vicdansız mahlukların kendilerine mukavemet gösterecek olan Türk polis teşkilatının binaları üzerine attıkları bombaların yakıcı ve yıkıcı ölümcül etkilerine şahitlik ettik' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 19:14:36

RE-DER Başkanı Süleyman Göncü, darbe kalkışmasını değerlendirdi
Resmen Emekli Askerler Derneği (RE-DER) Başkanı Süleyman Göncü, 15 Temmuz darbe kalkışması hakkında, "İnsanlıktan nasibini almamış bu vicdansız mahlukların kendilerine mukavemet gösterecek olan Türk polis teşkilatının binaları üzerine attıkları bombaların yakıcı ve yıkıcı ölümcül etkilerine şahitlik ettik" dedi.

Resmen Emekli Askerler Derneği (RE-DER) Başkanı Süleyman Göncü, FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasını değerlendirdi. Darbe kalkışması sırasında gövdelerini tanklara siper eden halkın yanında olduklarını dile getiren Göncü, "Tasmalarının zincirleri ABD' den güdümlü FETÖ üyesi cuntacı subayların 15 Temmuz 2016 gecesi başlattıkları darbe girişiminin korsan bildirisini TRT'de duyar duymaz çok kısa sürede Ankara'daki arkadaşlarımızın katılımlarıyla gövdelerini caddelerdeki tanklara siper eden halkımızın içinde olduk. Milletimizin paraları ile alınmış olan helikopterlerin sıktıkları kurşunlarla ve yine bu esnada jetlerin ses duvarlarını aşacak şekilde Başkent halkını sindirmeye yönelik alçak irtifada alçakça attıkları roketlerle sivil halkın ve her türlü övgüye mazhar kahraman polislerimizin şehit ve gazi oluşlarına tanıklık ettik. Cadde ve bulvarlarda ilerleyen tankları durdurmak için özel araçlarla kurulan barikatlarda tank paletleri arasında parçalanan vatandaşlarımızın çığlıklarını duyduk" şeklinde konuştu.

"Subay üniforması giymiş bu teröristlerin başarılı olabilmek için kendi silah arkadaşlarını ve meslektaşlarını şehit ettiklerini duyduk"

Darbe kalkışmasında bulunanları asker üniforması giymiş teröristler olarak tanımlayan Göncü, "İnsanlıktan nasibini almamış bu vicdansız mahlukların kendilerine mukavemet gösterecek olan Türk polis teşkilatının binaları üzerine attıkları bombaların yakıcı ve yıkıcı ölümcül etkilerine şahitlik ettik. Subay üniforması giymiş bu teröristlerin başarılı olabilmek için kendi silah arkadaşlarını ve meslektaşlarını şehit ettiklerini duyduk. Milletimize yaşatacakları zulmün sadece bir kaç karesiyle, bile bu gözü dönmüş, ruhunu ve iradesini satmış teröristler, kendi halkına bu zulmü reva görmüşlerdir. İşte tüm bu hadiseler vuku bulurken bekle gör mantığıyla güçlünün yanında değil, yıllar önce namusumuz ve şerefimiz üzerine Kuran-bayrak-silah' a el basarak ettiğimiz yemin gereği başladığımız askerlik mesleğinden edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizle haklının yanında, halkımızın içinde olduk. Değişik dönemlerde cuntacı kadrolar tarafından sahte delil ve uydurma suçlamalarla "disiplinsiz" gerekçesiyle peygamber ocağımız TSK'dan "tasviye edilen" biz resmen emekli askerler, bir kez daha disiplinsiz olmadığımızı, kendi halkımıza silah doğrultmayacağımızı, sadece Türk milletinin bağımsızlığı için mücadele edeceğimizi yüce Türk milletine kanıtlamanın huzuru ile demokrasi nöbetlerinde olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu tavır, demokrasiye olan inancımız ve halk iradesinden başka hiç bir güç tanımayan bizlerin refleksidir"

Türk halkının üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk olmadığını söyleyen Göncü, "Yine bu darbe girişimde, başkomutanına güvenen Türk halkının, sağcı, solcu, Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımına gitmeden, başkomutanının daveti ile milyonlarcasının hiç bir kamu ve özel mülke zarar vermeden kent meydanlarında iradesine sahip çıkma mücadelesidir. Askerine, polisine ve diğer kamu görevlilerine canlarını siper ederek yardımcı olmasıdır. Başkomutanına güvenmiş Türk halkının üstesinden gelemeyeceği hiç bir zorluğun olmadığının, hiç bir güç karşısında yılmadan, korkmadan ölümüne mücadelesinin destanıdır. Darbeler sonrası susturulan ezan seslerinden, ezan ve sala sesleriyle sindirilen bir darbe girişimi yaşadık. duamız o dur ki 'Allah bu asil millete bir daha böyle bir zulüm yaşatmasın' çaldıkları sınav soruları ile devletimizin tüm kurumlarına sirayet etmiş FETÖ üyelerinin tek tek tespit edilerek hiç bir müsamahaya yer vermeden hukuk kuralları çerçevesinde en ağır cezalara çarptırılmaları en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

Göncü, darbe sevdalısı kişilerin cezalandırıldığını görmeyi dilediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizlere yıllardır yaşattıkları ve halen devam eden mağduriyetlerimizin sorumlusu darbe sevdalısı bu cuntacıların cezalandırıldıklarını görmek, yaşadığımız zulümlere çözüm olmasa da, yıllardır ispatlamaya çalıştığımız suçsuzluğumuzun nişaneleri olacaklardır. Bu vesileler ile başarısız kılınan bu son darbe girişiminde şehit olan sivil, asker, polis tüm vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bir daha böylesine alçakça saldırılara maruz kalmaması için, harp okulları eğitim ve öğretim müfredatının değiştirilerek subay adayı öğrencilerin demokrasiyi koruma kollama gibi ifadelerden ayıklanıp, milletimizin bekası için devletimizin vereceği her türlü görevi yapmaya hazır subay adayları yetiştirmeye yönelik düzenlemeler yapılması TSK iç hizmet kanunu ve disiplin kanununun subayların sınırsız yetkilerle donanıp ütopik hayaller kurmasını engelleyecek şekilde yeniden düzenlenmesi, hiç bir makam, mevki, rutbe talep etmeksizin ve hiç bir menfaat gözetmeksizin tevdi edilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu beyan eder, yüce Türk milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

Haber Ara