Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Rapçi Kanye West: Tanrı, ABD başkanlığı için koşmamı istedi

ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıklayan rapçi Kanye West, “Tanrı, ABD Başkanlığı için koşmamı istedi” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-09 11:19:26

Rapçi Kanye West: Tanrı, ABD başkanlığı için koşmamı istedi

ABD Başkanı Trump'a verdiği destekle bilinen rapçi Kanye West, dünyaca ünlü iş dergisi Forbes dergisiyle yaptığı röportajında, Trump'a verdiği desteği terk ettiğini doğruladıktan sonra, Tanrı'nın ondan Cumhurbaşkanlığı için koşmasını istediğini inandığını söyledi.

“Başkanlık emellerini yıllardır tartışıyoruz” diyen Kanye Wast, en büyük iki ana destekçisinin magazin yıldızı eşi Kim Kardashian ve işadamı milyarder Elon Musk olduğunu açıkladı.

Birkaç eyalette adaylığını kaydettirme tarihini kaçırdığını itiraf eden ünlü rapçi West, ancak önümüzdeki 30 gün içinde cumhurbaşkanlığı yarışına koşma konusundaki son kararını vereceğini belirtti.

Kanye West, seçimlere girmekteki amacının, George Floyd cinayetinin ardından Trump yönetimine karşı öfkeleri artan siyahların oylarını Trump lehine bölmek olduğuna dair eleştirileri de reddetti. Ünlü rapçi, “Bütün siyahların Demokrat Partili olması gerektiğini ve benim adaylığımın oyu böleceğini söylemek bir tür ırkçılık ve beyaz kontrolü” dedi.

2736544_75ee44938033cdb8fc0b6719419da6c3_640x640

West, seçimlere ‘Doğumgünü Partisi (Birthday Party)' ile gireceğini söylerken, neden böyle bir isim seçtiğine dair soruya “Çünkü kazandığımızda herkesin doğumgünü olacak” yanıtını verdi.

Ünlü rapçi, başkan yardımcısı adayı olarak da Wyoming'den pek tanınmamış bir kadın vaiz olan Michelle Tidball'ı seçtiğini dile getirdi.

West, önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da, "Tanrı'ya güvenerek, vizyonumuzu birleştirerek ve geleceğimizi inşa ederek büyük Amerika vaadini gerçekleştirmeliyiz. Birleşik Devletler başkanlığına adayım!” demişti.

43 yaşındaki milyarder şarkıcı Kanye West, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinden dört ay önce Trump ile rekabet etme niyetinin Twitter'dan attığı tweetle Amerikalıları şaşırttı.

Gözlemciler, adı adaylar listesinde yer almasa bile, seçmenlerin bazı eyaletlerde Kanye West'e oy verebileceğine dikkat çekti.

Ancak West'in gerçekten adaylığını koyup koymayacağı bilinmiyor.

Kasım'da yapılacak seçimler için Federal Seçim Komisyonu'nda kaydının bulunmadığı belirtiliyor.

West, 2015'teki MTV Video Müzik Ödülleri töreninde de 2020'de başkan adayı olarak yarışacağını söylemişti.

43 yaşındaki rapçi, geçen Kasım ayında bu tarihi 2024'e ertelediğini belirtmişti.

Seçmen pusulalarına isminin eklenmesi için West'in belli sayıda isimden destek alması ve belli tarihlerde eyaletlerde kaydını yaptırması gerekiyor.

Bazı büyük eyaletlerde bu tarihin geçtiği, ancak birçoğu için hâlâ vakit olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Forbes ve BBC

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara