Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Ramazanın ilk günü hangi güne denk geliyor?

Ramazanın ilk günü hangi güne denk geliyor? Üç ayların içerisinde olduğumuz vakitlerde 'Ramazanın ilk günü' ve 'Ramazan Bayramı tarihi' en sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki ama ramazan 2021 yılında hangi aya hangi güne denk geliyor? Ramazan bayramı hangi gün? Kadir gecesi bu yıl hangi güne denk gelecek? Diyanet İşlerinin yayınladığı ramazan takvimi detayları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-27 14:42:13

Ramazanın ilk günü hangi güne denk geliyor?

Ramazan ayında mümin kendisini cennete götürecek ibadetler ve iyi işler yaptığı için cennet kapıları ona açılmış, kendisini cehenneme sürükleyecek kötülüklerden uzaklaştığı için de cehennem kapıları onun için kapanmış olacaktır.

Yine bu ayda mümin, nefsinin kötü arzularına ve şeytanın isteklerine uymayacağı için, şeytan zincire vurulmuş gibi olacağından artık oruçluyu aldatamayacak ve ona olumsuz bir etki yapamayacaktır.

Ramazanın ilk günü hangi güne denk geliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu takvime göre bu yıl ramazanın ilk günü 13 Nisan Salıya denk geliyor. 12 Mayıs Çarşamba günü de ramazanın son günü idrak edilecek. 

Ramazan ayı içerisinde kutlanan Kadir Gecesi ise 8 Mayıs Cumartesi gününe denk gelecek.  Kadir Gecesi Fazileti

kadir gecesinin fazileti

Kadir Gecesi'nde Hz. Muhammed'e peygamberliğin tebliğ edildi ve Kur'an-ı Kerim inmeye başladı.

Ramazanın her gecesinin Kadir Gecesi niyetiyle ihya edilmesi ve insanların ibadete teşvik edilmesi amacıyla bu gecenin, ramazanın kaçıncı günü olduğunun özel olarak söylenmedi.

Ancak Hz. Peygamberimiz'in, bunun ramazanın son 10 gününde ve son 10 gününün tek sayılı gecelerinde aranmasını ifade eden beyanlarından hareketle İslam alimleri bazı ihtimaller üzerinde durulduğunu belirten uzmanlar, "27'nci gecenin Kadir Gecesi olma ihtimali daha yüksek kabul edilmiştir ama burada yüzde yüz bir kesinlik yok. Bunun gerekçesi de ramazanda çok daha fazla geceyi bu niyetle ihya etmeye çalışmak ve buna teşvik etmek" dedi.

Kadir Gecesi'nde sabahın ilk ışıklarına kadar Cebrail Aleyhisselam başta olmak üzere, meleklerin yeryüzüne inip insanlara dua ettiği ve bu ve diğer mübarek gecelere dair özel bir ibadet şeklinin olmadığını kaydedildi.

Haber Ara