Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Ramazanda yasak var mı 2021?

Ramazanda yasak var mı? Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasakları yeniden gündeme geldi. Peki ama Ramazan ayında teravih namazı için camiler açık olacak mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ramazanda hangi yasaklar uygulanacak? Ramazanda teravih namazı kılınacak mı? Kafe, restoran ve kahvehaneler kapatılacak mı? İşte merak edilen Ramazan ayı kısıtlamaları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-31 11:42:31

Ramazanda yasak var mı 2021?

Ramazanda yasak var mı? Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasakları yeniden gündeme geldi. Peki ama Ramazan ayında teravih namazı için camiler açık olacak mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ramazanda hangi yasaklar uygulanacak? Kafe, restoran ve kahvehaneler kapatılacak mı? İşte merak edilen Ramazan ayı kısıtlamaları...

Ramazanda yasak var mı 2021?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan son kabine toplantısında ramazanda sokağa çıkma kısıtlamaları için; "(Ramazan ayı) Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız." ifadelerine yer verdi.

Söz konusu açıklamanın bağlamında Ramazanda Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ve lokanta, kafe ibi işletmelerin paket servis uygulaması yapacağı kararı alındı.

Kabine Toplantısında Alınan Kararlara Göre;

Çok yüksek riskli illeri temsil eden şehirlerimiz 58'e ulaştı. Elimizdeki veriler ışığında şu hususları bugün paylaşma kararı aldık

  • Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek.
  • Kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
  • Lokanta ve kafeler tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirli kurallara göre hizmet verecek.
  • Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.
  • Ülke genelinde sahur ve toplu iftar düzenlenmeyecek.
  • Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

Ramazanda teravih namazı kılınacak mı?

Sağlık Bakan Fahrettin Koca "Ramazanda teravih namazı kılınacak mı?" sorusuna istinaden "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" açıklamasında bulundu.

Güncel vaka sayısı ve hangi ilde kaç vakanın olduğunu öğrenmek için TIKLAYINIZ...

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara