Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Ramazanda AVM'ler açık mı? AVM'ler kaçta kapanıyor? AVM'ler kapandı mı?

Türkiye genelinde Ramazan ayının ilk iki haftası için uygulanması kararlaştırılan yeni kısıtlama kararlarına göre akşam 19.00 sabah 05.00’e arası sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Ayrıca hafta sonları da sokak kısıtlaması uygulanacak. Vatandaşlar da Ramazanda AVM'ler açık mı? sorusunu sormaya başladı. Peki AVM'ler kapandı mı? AVM çalışma saatleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-14 17:31:02

Ramazanda AVM'ler açık mı? AVM'ler kaçta kapanıyor? AVM'ler kapandı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye genelini ilgilendiren kısmi kapanma kararlarını açıkladı. Alınan yeni kısıtlama kararları hafta içi sokağa çıkma yasağında güncellemeye gidildi. Hafta içi sokağa çıkma satleri akşam 19.00 sabah 05.00 arasında uygulanmasına karar verildi. Hafta sonu ise tüm Türkiye'de sokapa çıkma yasağı uygulamasına devam edilecek. Ramazanın da gelmeiyle AVM'lerden alışveriş yapacak olan vatandaşlar da Ramazanda AVM'ler açık mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki AVM'ler kaçta açılıyor?

Ramazanda AVM'ler açık mı?

Kısmi kapanma kararlarının açıklanmasının ardından binlerce kişi AVM çalışma saatlerini merak etmeye başladı. Kısmi kapanma ile kısıtlama tedbirleri biraz daha sertleştirildi. Sokağa çıkma yasağı süresi uzatıldı. AVM'de çalışanlar ve AVM'lerde işi olanlar da Ramazanda AVM'ler açık mı sorusunu sormaya başladı. AVM'lerde yeme içme hizmeti veren işletmele zaten Ramazan ayı boyunda sadece paket servis olarak hizmet verecekti. Alınan yeni kararlar doğrultusunda  Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek. Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir. İçişleri Bakanlığı'nın yayımlayacağı genelge ile AVM'lerin akıbeti netlik kazanmış olacak.

 

AVM'ler kaçta kapanıyor? 

AVM'lerin çalışma saatleri ile ilgili soru işaretleri henüz giderilmedi. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saati 19.00 düşürüldü. Bu nedenle hafa içi AVM'lerin 18.00'e kadar açık olacağı tahmin ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan normalleşme genelgesine göre AVM çalışma saatleri 10.00-18.00 saatleri arasında olacak.

AVM çalışma saatleri

AVM çalışma saatleri belli oldu mu? AVM'ler sabah saat 10.00 ile akşam saat 18.00 arasında açık olacak.

AVM nedir?

Alışveriş merkezi (AVM), büyük ve orta büyüklükteki kentlerde çeşitli ürünlerin ve yaygın markaların satışı için genelde bir firma bünyesinde bazen de kooperatif olarak faaliyet gösteren büyük satış mağazası, çarşı kompleksi. Modern anlamda alışveriş merkezleri, şehirlerin hızla büyümesi ve kent merkezlerinin alışveriş için uzak kalması nedeniyle ortaya çıkmıştır.

Mağaza, büyüklüğüne göre reyonlardan oluşabileceği gibi bir mağazalar topluluğu şeklinde de olabilir. Küçük alışveriş merkezi'nden boyut ve işlevsellikleri ile farklıdır. Alışveriş merkezleri mimari açıdan önemli yapılardı ve varlıklı müşterilerin hava koşullarından korunan alanlarda satın almalarını sağladı.

Haber Ara