Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Ramazan ne zaman başlıyor?

Ramazan ne naman başlıyor? İlk sahura ne zaman kalkılacak ve ilk teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan Bayramı ne zaman haberimizde...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 10:26:59

Ramazan ne zaman başlıyor?

Ajansların haberine göre, Üç Ayların sonuncusu olan Ramazan Ayının başlamasına çok az bir süre kaldı. Müslüman alemi için ayrı bir yer tutan oruç ayı için son hazırlıklar sürüyor. Ramazan Ayı, Hicri takvime göre, yılın dokuzuncu ayıdır. İslamiyet'te kutsal olarak kabul edilen oruç tutma ayıdır. Ramazan, Ramaza (çok sıcak olma) kökünden gelmektedir. Bu anlamın nedeninin ise, Oruç ibadetinin ilk uygulamaya başlandığı yaz aylarından dolayı kaynakladığı düşünülmektedir. Ramazan Ne Zaman Başlıyor? İlk Sahur Ne Zaman? İlk Teravih Namazı Ne Zaman Kılınacak? gibi soruların cevabını haberimizin detayında bulabilirsiniz.  2015 yılında Ramazan ayı 18 Haziran günü başlayacaktır. 17 Haziran gecesinde ilk teravih namazı kılınacak ve ilk kez sahura kalkılacaktır.



Bu ay Müslümanların gelmesini büyük bir özlem ve sabırsızlıkla bekledikleri mübarek aylardan en önemlisidir. Bu nedenle İslam Aleminde bu ay için “11 Ayın Sultanı” da denir. Bu mübarek ay boyunca oruç tutulur, Kuran –ı Kerim Hatmi Şerifleri yapılır, tesbihler çekilir, teravih namazı kılınır. Müslümanlar bu ayı bayram havasında yaşarlar. İftar yemekleri, İftar sonrası ibadetler, eğlenceleri gibi çok özel etkinlikler yapılır. bu ay içerisinde çerisinde büyük bir huzur ve mütevazılık vardır. Bu Mübarek ayın diğer önemli bir özelliği de içerisinde yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlamadığı gece olan Kadir Gecesi'ni barındırmasıdır.  Kadir Gecesi için Kuran-ı Kerim'de “Bin Aydan Hayırlıdır” ayeti bulunmaktadır. Bu önemli gecede ibadetler yapılır Allah'tan bağışlanma ve mağfiret dilenir. bu ayın bitiminde bir ay boyunca ibadetle geçiren Müslümanlar ayın sonunda Bayram kutlarlar.

Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe

Kadir Gecesi: 13 Temmuz 2015 Pazartesi

Ramazan Bayramı: 17 Temmuz 2015 Cuma

Haber Ara