Dolar

32,5258

Euro

34,7471

Altın

2.490,46

Bist

9.524,59

Ramazan'ın ilk iftarı yapıldı

Güney Yarı Küre'de yer aldığı için kışı mevsimini yaşayan ve en kısa süre oruç tutulan ülkeler arasında yer alan Avustralya'da ramazanın ilk iftarı yapıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 14:50:26

Ramazan'ın ilk iftarı yapıldı

Yaklaşık yarım milyon Müslümanın yaşadığı Avustralya'da ramazanın ilk gününde oruç, 11 saat 23 dakika sürdü.

AA'nın haberine göre; Türkiye'ye göre 7 saat ileride olan ülkede Müslümanlar, ilk iftarda oruçlarını aileleriyle açtı.

Henüz 12 yaşındayken 1970'te Samsun'dan Avustralya'ya göç eden müzisyen Nevzat Eser de ilk iftarını aileleriyle açanlar arasında.

Ezan okuyarak iftar vaktinin geldiğini duyuran Eser, çocukları, gelini ve torunlarıyla oturduğu iftar sofrasında yemek duasını okudu.

"ASİMİLE OLMADIK"

Avustralya'nın tanınmış müzisyenleri arasında yer alan ve çok sayıda öğrencisi bulunan Eser, AA muhabirine, ramazan ayının ilk gününde ailesiyle iftar yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Avustralya'da cami merkezli yaşayan Türklerin ülkeye uyum sağladığını ancak asimile olmadığını dile getiren Eser, "Cami merkezli bir toplumsal yaşam süren ve çocuklarını camide sosyalleştiren Türk toplumu, Avustralya'ya ne kadar adapte olsa da asimile olmuyor." dedi.

Gurbette orucu birlikte açmak için iftar davetleri geleneğini yaşatmanın önemini vurgulayan Eser, "Birlikte açılan iftarlar, bizler için büyük bir mutluluk oluyor. Bu geleneği çok şükür yaşatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

PASİFİK'TE İLK İFTARLAR FİJİ VE YENİ ZELANDA'DA

Pasifik bölgesinde ilk iftarlar Fiji ve Yeni Zelanda'da yapıldı

Avustralya'ya göre 2 saat, Türkiye'ye göre 9 saat ileride bulunan Pasifik ülkeleri Fiji ve Yeni Zelanda'da da ramazanın ilk iftarı yapıldı.

Haber Ara