Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

''Ramazan Gönülden Gönüle Temastır''

Sadakataşı Derneği tarafından tüm Türkiye'de sürdürülecek Ramazan yardımları kapsamında 50 bin aileye gıda kumanyası ve marketlerden alışveriş yapabilecekleri Sosyal Yardım Kartı ulaştırılacak. Dernek ayrıca hijyen kolisi ve pide dağıtımı gerçekleştirilecek.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-14 13:22:45

''Ramazan Gönülden Gönüle Temastır''

Sadakataşı Derneği, Ramazan çalışmalarınıbu yıl başta Türkiye olmak üzere27 ülke ve 100'ün üzerinde bölgedegerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirecek.

‘‘Ramazan Gönülden Gönüle Temastır'' çağrısıyla Ramazan faaliyetlerini dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirecek olan Sadakataşı Derneği korona virüs nedeniyle zor durumda olan ailelere, işlerini ayrılmak zorunda kalanlara, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine kumanya, zekât, fitre ve bayramlık kıyafetler ulaştıracak. Dernek bu yıl korona virüs salgını nedeniyle iftar sofraları kurmayacak. Önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine yemek kumanyaları dağıtarak iftar organizasyonları gerçekleştirilecek.

Sosyal Yardım Kartı

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen korona virüs salgını nedeniyle işlerinden ayrılan, maddi gelir seviyesinde daralma yaşayan, yaşlı ve hasta ihtiyaç sahiplerinedernek tarafından belirlenen marketlerden 100 TL'lik alışveriş yapabilecekleri Sosyal Yardım Kartı dağıtımları gerçekleştirilecek.

Binlerce aileye hijyen kolisi

Koronavirüs salgınının yaşandığı ve hijyen ürünlerine ihtiyaç duyulan bu zamanlarda dernek binlerce aileye kolonya, dezenfektan, maske, ıslak mendil, el sabunu, şampuan, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, kâğıt havlu, peçete ve tuvalet kağıdından oluşan hijyen kolisi dağıtımı gerçekleştirecek.

70 bin Ramazan kumanyası

Ramazan ayı ile birlikte Sadakataşı, Dünyanın dört bir tarafında ki, mazlum coğrafyalarda yardımlarını ‘‘Ramazan Gönülden Gönüle Temastır'' çağrısıyla gerçekleştirecek. Dernek bu yıl Ramazan yardımları kapsamında 50 bini Türkiye'de olmak üzere 27 ülke de 70 bin aileye Ramazan kumanyası ulaştırarak sofraları bereketlendirecek.

İftarlık kumanya dağıtımları

Ramazan ayının bereketini birlikte yaşamak amacıyla dünyanın dört bir tarafında kurulan kardeşlik sofraları bu sene salgın tedbirleri nedeniyle yerini evlere dağıtılacak iftarlık yemek kumanyalarına bırakacak. Dernek on binlerce kişiye bu yıl iftarlık yemek kumanyası dağıtımı gerçekleştirecek.

Askıda Ekmek

Sadakataşı Derneği bu Ramazan'da tüm Türkiye'de gerçekleştireceği askıda ekmek çağrısıyla 2 milyondan fazla pide dağıtımı gerçekleştirecek.

Zekât, fitre ve fidye dağıtımları

Mazlum İslam coğrafyalarında yardım çalışmalarını sürdürecek olan dernek, Türkiye, Yemen Gazze, Kudüs, Suriye ve Bangladeş'te yaşayan yetim ve şehid ailelerine öncelik vererek zekât, fidye ve fitre dağıtımlarını gerçekleştirecek.

Kriz, Savaş ve Salgın bölgelerine Öncelik

Sadakataşı bu Ramazan'da başta Türkiye olmak üzere, abluka altında olan Gazze, işgal altında bulunan Kudüs, iç savaşın yaşandığı Suriye, Yemen ve Arakan gibi kriz bölgelerinde ve korona virüs salgınının yaşandığıbölgelere öncelik vererek yardım faaliyetlerini gerçekleştirecek.

Bayramın sevinci çocuklarla yaşanacak

Bayramın sevincini en çok yaşayacak olan çocukları da unutmayacak olan Sadakataşı Derneği, yardım faaliyetlerinin yapılacağı ülkelerde bayramlık kıyafet ve oyuncak dağıtımları gerçekleştirecek.

Suriye'ye yardımlar sürecek

Sadakataşı,iç savaşın yaşandığı Suriye'de yaşayan mülteci ailelere Ramazan kolisi, zekât, fitre, iftarlık kumanya ve bayramlık kıyafet dağıtımları gerçekleştirecek. Dernek ayrıca mültecilerin barınma sorunun çözümü için temelini attığı 1500 briket evin açılışlarını Ramazan ayında da sürdürerek aileleri sıcak yuvalara kavuşturacak.

Ramazan'da Faaliyeti Yapılacak Diğer Projeler

Sadakataşı, Ramazan yardımları dışında birçok ülkede kalıcı eserler ile su kuyularının temel atma ve açılışlarını gerçekleştirecek.

-Sri Lanka Sultan Ahmet Berlin Okulu'nun açılışı yapılacak.
-Tanzanya Abdülhamid Han Camisi'nin açılışı yapılacak.

-Tanzanya Musab Bin Umeyr Okulu açılışı gerçekleştirilecek.

-Tanzanya'da ihtiyaç sahibi aile için yapılan evin açılışı yapılacak.

-Çad, Burkina Faso, Bangladeş ve Sri Lanka su kuyuları açılışları yapılacak.

-Bangladeş'te Lütfiye Küçük Cami'sinin temel atması yapılacak. 

-Suriye Briket ev açılışları yapılacak.

Nerelere yardım ulaştırılacak?

Sadakataşı Derneği başta Türkiye olmak üzere 27 ülkede Ramazan yardımları gerçekleştirecek.

Balkanlar; Arnavutluk, Bulgaristan, Macaristan ve Makedonya

Afrika; Burkina Faso, Çad, Kenya, Mali, Somali, Nijer, Sudan ve Tanzanya

Orta Doğu; Suriye, Irak, Yemen, Filistin (Gazze, Kudüs) ve Lübnan

Asya; Kırgızistan, Vietnam,Hindistan, Moğolistan, Sri Lanka, Filipinler (Moro), Bangladeş, Myanmar ve Afganistan

Geçen Ramazan neler yapıldı?

2019 yılı Ramazan ayında 27 ülkede yapılan yardımlarda;

-18 bin aileye gıda kumanyası dağıtıldı.

-200 kişiye ilmihal dağıtımı gerçekleştirildi.

-5 bin çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

-2 bin aileye fitre ve zekât ulaştırıldı.

-Kurulan iftar sofralarında yaklaşık 70 bin kişi orucunu açtı.

-Yaklaşık 350 bin kişi bu yardımlardan faydalandı.

Destek olmak için

Bu yılda Ramazan sevincini ihtiyaç sahipleriyle birlikte yaşamak için yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği, kumanya bedelini 120 TL, hijyen kolisi bedelini 75 TL, bayramlık bedelini 150TL, fitre ve fidye bedelini 27 TL, iftar bedelini ise 20 TL olarak belirledi.

Ayrıca RAMAZAN yazıp 2989'a SMS göndererek 10 TL destekte bulunabilirsiniz. www.sadakatasi.org.tr sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 0461 numaralı irtibat telefonuna ulaşarak yetkililerin yönlendirmesiyle zekât,sadaka, fitre, bayramlık, iftar ve kumanya bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haber Ara