Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Ramazan erzak yardımı için nereye başvurulur? Ramazan gıda kolisi yardımı nasıl alınır? Ramazan yardımı yapan yerler 2021

Ramazan'da ihtiyaç sahipler erzak yardımı için nereye başvurulur soruna yanıt bulmaya çalışıyor. Ülkemizde çeşitli kuruluşlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve erzak yardımı yapılmaktadır. Peki 2021 yılında Ramazan gıda kolisi yardımı nasıl alınır? Ramazan yardımı yapan yerler neresi? Ramazan'da gıda yardımı yapan yerlerin başında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü geliyor. Bunun yanında ilçe eve il belediyeleri ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuyor. Peki Ramazan erzak yardımı için nereye başvurulur? Ramazan erzak kolisi yardım başvurusu için öncelikle Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-13 09:08:02

Ramazan erzak yardımı için nereye başvurulur? Ramazan gıda kolisi yardımı nasıl alınır? Ramazan yardımı yapan yerler 2021

Ramazan'da ihtiyaç sahipler erzak yardımı için nereye başvurulur soruna yanıt bulmaya çalışıyor. Ülkemizde çeşitli kuruluşlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve erzak yardımı yapılmaktadır. Peki 2021 yılında Ramazan gıda kolisi yardımı nasıl alınır?  Ramazan yardımı yapan yerler neresi? Ramazan'da gıda yardımı yapan yerlerin başında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü geliyor. Bunun yanında ilçe eve il belediyeleri ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuyor. Peki Ramazan erzak yardımı için nereye başvurulur? Ramazan erzak kolisi yardım başvurusu için öncelikle Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz. 

Ramazan erzak yardımı için nereye başvurulur?

Ramazan ayında gıda yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar öncelikle T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüklerine başvurda bulunabilir. Bunun dışında mahalle muhtarlıkları da ihtiyaç sahibi vatandaşları ihtiyaç dağıtan kanallara yönlendirmesini sağlayabilir. 

SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Ramazan gıda kolisi yardımı nasıl alınır?

Ramazan gıda kolisi yardımı almak için çncelikle ihtiyaç sahibi olduğunuzu belgelerle ispatlamanız gerekiyor. İhtiyaç sahibi olduğunuzun belgeleyen evraklarla birlikte sivil kuruluşlara ya da devlete bağlı olan sosyal yardımlar genel müdürlüğüne başvurabilirsiniz. 

2021 yılında erzak yardımı başvuru yerleri şu şekildedir:

* T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü

* T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü

* Büyükşehir, İl ve İlçe Belediyeler

* Sivil yardım kuruluşları

2021 Ramazan gıda yardımı yapan yerler

Kurum ve kuruluşlar, 2021 yılında ihtiyaç sahibi yoksul ailelere düzenli olarak yardım sağlamaya devam ediyor. Buraya başvuran ailelere düzenli bir şekilde nakdi yardım yapılıyor. Yaklaşan 2021 Ramazan ayı ile birlikte Ülkemizde yardıma ihtiyacı olan binlerce aileye Koronavırüs Salgını ile Mücadelenin yanında Sosyal Izolasyonu azamı ölçüde tutmak için muhtaçlık yardımına başvuru yapacak vatandaşlarımız evlerinden kolayca başvurabilirler.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV),

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,

Ankara Büyükşehir Belediyesi,

İzmir Büyükşehir Belediyesi,

Adana Büyükşehir Belediyesi,

İHH Vakfı,

Deniz Feneri,

Umut kervanı,

Merhamet Derneği,

Taha Derneği,

Türk Kızılayı,

Beşir derneği,

Yardimeli Derneği,

Şefkat Derneği,

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM),

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü,

Bütün valilik ve kaymkamlıklar üzerinden başvuru yaparak 2021 Ramazan ayı için yardım paketlerinden yararlanabilirsiniz.

Ramazan ayında yapılacak gıda yardımlarından nasıl yararlanılır?

Ramazan yardımında bulunan kurumların başını Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bulunuyor. Peki VGM tarafından yapılmakta olan gıda yardımlarından nasıl yararlanılabilir? Yapılacak olan kuru gıda yardımlarından yararlanabilenler: Sosyal güvencesi olmayan ya da geliri net asgari ücreti geçmeyenlerdir. 7/1976 tarihine ait ve 2022 sayılı; 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında maaş almakta olan vatandaşlar VGM yardımlarından yararlanabilmektedir.

Erzak Yardımında Neler Vardır?

Ülkemizde özellikle Ramazan ayı içerisinde ilgili kurumlar tarafından sıklıkla yapılan erzak yardımları, koliler halinde dağıtılmaktadır. Halk arasında Ramazan Yardımı olarak da bilinen bu koliler her ay düzenli olarak verilen erzak yardımına ek olarak 3 ve 6 aylık periyotlar halinde de verilmektedir. Erzak yardımı kolileri içerisinde yer alan besinler aşağıdaki gibidir. Temel beslenme için gıda maddeleri (uzman gıda denetleyicilerin gözetiminde hazırlan makana, kahvaltılık malzemeler, baklagiller ve patates, tuz vb. gıda malzemeleri), Kişisel ve hanenin temizliği için temel temizlik maddeleri, Çocuklu aileler için bebek ve çocuk ihtiyaç maddeleri

Haber Ara