Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Ramazan'da kan verilebilir mi?

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Ramazan ayında kan vermenin hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 15:42:57

Ramazan'da kan verilebilir mi?

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, müftülüklerin Ramazan'da kan vermenin dini açıdan bir sakıncası olmadığı yönünde bildirileri olduğunu belirterek, vatandaşları Ramazan ayı boyunca da kan vermeye çağırdı.

"BİNLERCE KİŞİ HAYATA DÖNÜYOR"

Kızılay Mersin Şube Başkanı Erdem, yazılı bir açıklama yaparak, Ramazan ayında kan bağışıyapılması konusundaki çekincelere açıklık getirdi. Kızılay'ın kan bağışı kampanyasının Ramazan'da da devam ettiğini dile getiren Erdem, Kızılay'ın kan bağışı kampanyası sayesinde son yıllarda binlerce kişinin hayata döndüğünü, hasta yakınlarının kapı kapı kan aramaktan kurtulduğunu vurguladı.

Erdem, "Bu başarı Kızılay'ın olduğu kadar kan bağışı kampanyasını sahiplenen, kan veren ve kan bankası stoklarımızın sürekli dolu olmasını sağlayan vatandaşlarımıza aittir" dedi.

"KAN BAĞIŞI YAPARAK BİR HAYAT KURTARACAKSINIZ"

Kanın acil değil, devamlı bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Erdem, "Kan bağışı konusunda hiçbir vatandaşımızın çekincesi olmamalı. Ramazan Bayramı öncesi hem sağlıkları için hem bir hayat kurtarmak için vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. 18 yaşından itibaren 65 yaşına kadar herkes sağlıklı olduğu sürece kan bağışı yapabilir. En önemlisi de kan bağışı yaparak bir hayat kurtarmış olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Birçok vatandaşın Ramazan ayında kan verilip verilemeyeceği konusunda kafa karışıklığı yaşadığına dikkat çeken Erdem, şunları kaydetti:

"RAMAZAN'DA KAN VERMEK SAKINCALI DEĞİL"

"Ramazan'da kan vermenin dinen sakıncası olmadığına dair müftülüklerimizin bildirileri vardır. Kanın hangi saatte verileceği konusunda farklı görüşler, yorumlar olsa da genel olarak Ramazan'da kan vermenin dinen bir sakıncasının olmadığı görüşü dile getirilmektedir. İhtiyaç duyan vatandaşlarımız bu konuda müftülüklerle görüştükten sonra kurumumuza gelip kan bağışı yapabilirler. Kan merkezlerimizde uzman sağlıkçı arkadaşlarımız bağışçının yaşını, sağlık durumunu göz önüne alarak kan bağışını kabul etmektedir. Vatandaşlarımızın bağışladığı kan bir hastaya nakledildiğinde bağışçı vatandaşımıza SMS ile bilgi verilmektedir."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara