Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan Bayramı kutlanıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 21:20:56

Ramazan Bayramı kutlanıyor
Vali Mustafa Hakan Güvençer ve kent protokolü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle bayramlaştı.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaklaşık 18 bin Suriyelinin barındığı Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Kahramanmaraş Konaklama Merkezi'ni ziyaret eden Güvençer ve ailesi, burada kalan Suriyelilerle bayramlaştı, çocuklara şeker verdi.

Daha sonra çadırkentin mescidinde misafirlerle bir araya gelen Güvençer ve protokol üyeleri, bayramlaştı, sohbet etti.

Vali Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramların varlıklarıyla insanlara Allah'ın bir lütfu olduğunu belirtti.

Mutlulukların paylaşılması gerektiğine dikkat çeken Güvençer, "Zaman zaman zorlukları ve acıları da paylaşmak gerekiyor. Allah'a çok şükür öz yurdumuzda, memleketimizde mutlulukları, başarıyı, zaferleri paylaşıyoruz ama söz konusu olan Suriyeli misafirlerimiz olunca onların acı, keder ve zorluklarını paylaşmak da bizim insanlık, Müslümanlık ve vatandaşlık görevimiz" dedi.

Kahramanmaraşlıların 68 bin kadar Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Güvençer, bu misafirlerin yaklaşık 18 bininin konaklama merkezinde yaşadığını, çadırkentte 4 bin çadırda 12 ayrı mahallede çoğunluğu çocuk olmak üzere 18 bin Suriyelinin 3 yıldır misafir edildiğini belirtti.

Suriyelileri Misafir etmekle kalmayıp her an tüm kurumlarla onların yanında olduklarını vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:

"Bayramda eşlerimizle dostlarımızla sevgili hemşehrilerimizle bayramlaşırken çadırkentteki Suriyeli kardeşlerimizi de ihmal etmek istemedik. Sembolik de olsa ziyaret ediyoruz. Onların dualarını alıyoruz. Aynı zamanda da bir mutluluk vesilesi. İnşallah paylaştıkça zorluklarımız azalacak. Birbirimizden ders alacağız, ibret, destek alacağız. Mutluluklarımız da paylaştıkça büyüyecek. İnşallah önümüzdeki yıllarda bizler Suriyeli kardeşlerimize Türkiye'den onlara selam göndereceğiz. Fırsat olursa belki onları Suriye'deki evlerinde ziyaret edip çaylarını içeceğiz."

Ziyarete, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Burç Pekin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Müftüsü Muhammed Gevher ve AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin eşlik etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara