Dolar

32,5671

Euro

34,9928

Altın

2.421,67

Bist

9.722,09

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan Bayramı kutlanıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 09:35:05

Ramazan Bayramı kutlanıyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bütün insanlığın artık kendi inancını, kültürünü ve ibadetini özgürce yapabildiği bir dünyayı hep birlikte kurmak durumundayız. Bu noktada Türkiye kendi üzerine düşeni bugüne kadar gerçekten yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bayramlaşma programlarına katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Kocaeli'ye gelen Işık, bayram namazını tarihi Pertev Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı.

Işık, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, huzur içinde geçen ramazanın ardından bayramın da huzurun, barışın ve kardeşliğin güçlendiği, pekiştiği günler getirmesini temenni ettiğini söyledi.

İslam aleminin zor dönemden geçtiğini belirten Işık, "Aslında insanlık zor bir dönemden geçiyor. Bir taraftan fakirlik, bir taraftan terör, bir taraftan diğer acılar... İslam dünyasının ve bütün insanlığın huzura ve barışa ulaştığı bir bayram olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Işık, İslam dünyasının ve insanlığın neresinde olursa olsun, zulmü, baskıyı ve şiddeti kesinlikle kabul etmediklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sadece Müslümanlar için geçerli değil bu, bütün insanlar için geçerli. Hiç kimsenin düşüncesinden, inancından, yaşayışından dolayı bir baskıya maruz kalmasını asla ve asla kabullenmeyiz, onaylamayız ve bu şekildeki yapılan davranışları kesinlikle ne mazur görürüz ne de affederiz. Bütün insanlığın artık kendi inancını, kültürünü ve ibadetini özgürce yapabildiği bir dünyayı hep birlikte kurmak durumundayız. Bu noktada Türkiye kendi üzerine düşeni bugüne kadar gerçekten yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Bakan Işık, kendisine eşlik eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile vatandaşlarla bayramlaştı.

Haber Ara