Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ramallah'ta 'ücretsiz izin' protestosu

Arap Çalışanlar Birliği, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın istisnai ücretsiz izin kararını protesto etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 12:37:58

Ramallah'ta 'ücretsiz izin' protestosu

Batı Şeria'da, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) çalışanlarına yönelik istisnai ücretsiz izne ayırma kararını protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

UNRWA Arap Çalışanlar Birliği tarafından, Ramallah'ın merkezindeki Eğitim Fakültesi önünde gerçekleşen eylemde, UNRWA'nın memurlarına ücretsiz izin vermeyi öngören kararı protesto edildi.

Arap Çalışanlar Birliği Başkanı Ferid el-Museymi, "Biz burada kararın askıya alınması değil, iptal edilmesi talebiyle toplandık. Bu, çalışanları ve ailelerini etkileyecek tehlikeli bir karar. Yönetmelik iptal edilene kadar UNRWA'nın olduğu tüm bölgelerde faaliyetlerimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

UNRWA, içinde bulunduğu bütçe sıkıntısı nedeniyle çalışanlarını istisnai olarak ücretsiz izne çıkarmayı öngören bir genelge yayımlamış, Arap Çalışanlar Birliği'nin, kararın ardından düzenlediği geniş çaplı gösteriler sebebiyle söz konusu karar askıya alınmıştı.

Öte yandan, UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol da bugün Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, UNRWA'nın hala pek çok alanda finansman konusunda kriz yaşadığına dikkati çekerek, kurumun bu yıl yaklaşık 101 milyon dolar olarak tahmin edilen bütçe açığından sadece 80 milyon dolarını elde edebildiğini, geri kalan kısmın ise bağışçı ülkelerden toplanması için çalışıldığını ifade etmişti.

Filistinli mültecilere sağlık, eğitim, rehabilitasyon ve koruma alanlarında destek veren UNRWA, 1949 yılında kurulmuştu.

Haber Ara