Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

'Rakka, IŞİD'den 1 yılda temizlenmez'

Albay Steve Warren, yürütülen operasyonlar doğrultusunda 'Rakka, IŞİD'den 1 yılda temizlenmez' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-30 03:59:30

'Rakka, IŞİD'den 1 yılda temizlenmez'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Steve Warren, IŞİD'in başkent ilan ettiği Suriye'nin Rakka kentinden çıkarılmasının bir yıldan fazla zaman alabileceğini söyledi.

Warren, Bağdat'tan telekonferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirmede bulundu. 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın IŞİD'in Rakka'dan bu yıl içinde tamamen temizlenmesine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Warren, koalisyon güçlerinin IŞİD'in kentteki öncelikli hedeflerini ve ikmal yollarını vurarak örgütü izole etmeye devam ettiğini söyledi.

Örgütün yalnızlaştırılmasının ve zayıflatılmasının sürdüğünü ifade eden Warren, "Rakka'nın baskı veya hatta saldırı altında tutulması şüphesiz muhtemeldir. Bunun bir yıldan fazla zaman alabileceği de muhtemeldir" diye konuştu.

Warren, Rakka'nın örgütten temizlenmesinin aynı zamanda sahada güvenilir yerel güçlerin ne kadar çabuk oluşacağına bağlı olacağını söyledi. 

YPG FIRAT NEHRİ'NİN DİĞER TARAFINA GEÇTİ Mİ?

Bir soru üzerine Warren, PYD'nin askeri gücü YPG'nin Fırat nehrinin diğer tarafına geçmediği bilgisini vererek, Tişrin Barajı civarında Suriye Arap Koalisyonu'nun mevcudiyetinin söz konusu olduğunu aktardı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara