Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Raid Salah'ın hücre hapsi uzatıldı

İsrail Mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın hücre hapsinin, mahkumiyet sürecinin biteceği şubat ayına kadar uzatılmasına karar verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 14:26:48

Raid Salah'ın hücre hapsi uzatıldı

İsrail'deki Arap vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi'ne bağlı Özgürlükler Komisyonu başkanı Şeyh Kemal el-Hatip, "Bi'ru's-Seba'daki Merkezi Mahkeme, Şeyh Salah'ın hücre hapsini mahkumiyeti bitene kadar uzatma kararı aldı." dedi.

El Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mahkeme kararı, daha önce İsrail başsavcılığının Şeyh Salah ile ilgili olduğunu iddia ettiği belgelerin sunulmasına istinaden alınan bir karardır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, onlarca Filistinli Bi'ru's-Seba kentinde Şeyh Salah'ın da tutulduğu Eyşel cezaevi önünde üzerinde "hücre hapsine hayır" yazılı sloganların yer aldığı dövizleri taşıyarak, Şeyh Salah'a destek gösterisi düzenledi.

"Şiddete teşvik" suçlamasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan Salah, mayıs ayından bu yana Bi'ru's-Seba kentindeki hapishanede tutuluyor. Mizan İnsan Hakları Merkezi yetkilileri, hapishane idaresinin Salah için önce bir aylık tecrit uygulamasına karar verdiğini ancak beş aydır uzatılan bu uygulamanın sürekli hale getirildiğini ifade ediyor.

foto_5

Haber Ara