Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Rafting tutkunları için dünyada en ideal 10 yer

Adrenalin ve macera tutkunu seyahat etmeye bayılan Timetürk okuyucularını böyle alalım! Bu sefer sizler için dünyada rafting yapılan yerler listesi hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 09:00:02

Rafting tutkunları için dünyada en ideal 10 yer

Adrenalin olmadan hayatın da pek bir keyfi çıkmıyor gibi. İnsan arada sırada tehlikeli bir şeyler yapmak istiyor değil mi? Eğer böyle düşünüyorsanız rafting tam size göre bir spor. Zira hem tehlikeli hem de değil. Güvenlik önlemlerinizi satın aldıktan sonra bir hayli güvenli olan bu spor, insana tehlike hissini yaşatmayı da biliyor. O yüzden ben de düşündüm ve hem adrenalin tutkunları hem de rafting seven gezginlerimiz için rafting yapılacak yerler listesi hazırladım!

Zambezi Nehri, Zimbabwe

Alın size tehlike, alın size adrenalin. Zira bu nehirde rafting yapmak biraz yürek istiyor. Victoria Falls'ta bulunan Zambezi Nehri'nde rafting yapıyorsanız eğer, timsahların ve su aygırlarının arasından geçiyorsunuz. Düşüncesi bile insanı harekete geçirmeye yetmiyor mu!

White Nile, Uganda

Beyaz Nil denilen bu nehir, Nil Nehri'nin kollarından biri esasında. Uganda da dahil, bir çok ülkeden geçiyor, ancak rafting için en ideal nokta Uganda sınırları arasında. Su akışı açısından dünyanın en iyi rafting parkuru denilebilir, zira su öyle bir akıyor ki, adrenalin ve hız tavan yapıyor. 

Futaleufu Nehri, Şili

Şili'nin kusursuz doğa harikalarından Andes Dağları'nın buzullarından beslenir. Nehrin bazı yerleri, sakinlik açısından her seviyeye uygunsa bile, bazı yerleri sadece uzmanların kullanımına açık. Tropikal iklim bölgesinde olduğu içini senesinde her zamanı burada rafting yapılabilir.

futaleufu-river_1

Çoruh Nehri, Artvin

466 kilometre uzunluğu ve dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olması ile Çoruh Nehri rafting açısından bir hayli elverişli. İçerisinde 4 adet etap bulunmakta. Zorluğu sebebiyle uzmanların rafting yapabildiği bir yer ancak.

Magpie Nehri, Kanada

Adına bakıp da kolay zannetmeyin, burası tam da güçlük severlere göre bir yer! Başta nispeten kolay başlayan parkurun zorluğu gittikçe artıyor ve bir hayli keyifli bir hale dönüşüyor. Kamp sevenler için de, nehir boyunca dilediğiniz yerde kamp yapabilir, gece gökyüzünün muazzamlığını ve kuzey ışıklarını izleyebilirsiniz.

Pacuare Nehri, Kosta Rika

Kosta Rika'nın rafting için en çok tercih edilen yeri Pacuare Nehri. Yaklaşık olarak 100 km uzunluğunda. Debisi yüksek ve akıntı da kimi zaman tehlikeli olduğu için uzmanlar önelin bir yer. National Geographic burayı en iyi rafting yerleri arasında göstermişti.

Colorado Nehri, Amerika

Büyük Kanyon'un içinde rafting yapma keyfi de bir ayrı oluyordur! Burası yaklaşık olarak 450 kilometre uzunluğunda, harika bir doğa harikası. İçindeyken etrafa bakmaktan rafting yapamayabilirsiniz. Ancak dikkat edin: keskin virajları, hırçın sularıyla size neyin çarptığını anlamayabilirsiniz!

Ganj Nehri, Hindistan

Asya'da rafting yapılan yerler arasında en iyisi olarak kabul ediliyor. Eğer kafaya koyarsanız en iyi zamanı haziran ve ekim ayları. Oldukça tatlı, zorlu ve macera dolu bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Rafting sırasında bakışlarınızı kıyıya çevirip, iyi bir raftingci olursanız, belki Hindu tapınaklarını bile görebilirsiniz.

Ottowa Nehri, Kanada

Bu güzel nehir, Ontario ve Quebec şehirlerini de içerisine alıyor ve akıyor da akıyor. Kışın nehir donuk olduğu için, rafting ancak bahar ve yaz mevsiminde yapılıyor. Akıntı fazla olmadığı için, ister uzman olun ister amatör, dilediğiniz gibi rafting yapabilirsiniz.

North Johnstone Nehri, Avusturalya

Avusturalya'nın yağmur ormanlarında yer alan bu nehre ulaşım yalızca helikopterle yapılıyor. Yolu yordamı olmadığı için vahşi hayvanlar, büyük ağaçlar, cilde zarar bitkiler etrafta cirit atıyor. Volkanik kanyonlar, yoğun yağışlar derken, maceranın da macerasını arayan gezginler için bir cennet oluyor.

Bol maceralı, adrenalinli, ama hepsinde de önce emniyetli raftingler dilerim!

Hazırlayan; Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara