Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

QNB Finansbank 'global' adımlarla zirveye oynuyor

Türkiye'de halka açılan ilk özel sektör konumunda bulunan QNB Finansbank altyapı yatırımlarına hız verirken reel sektörün sorunlarına çözüm üretmek için de yoğun bir seferberlik içerisinde. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalışan banka sosyal sorumluluk bilincini de aynı duyarlılıkla sürdürüyor...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 16:25:49

QNB Finansbank 'global' adımlarla zirveye oynuyor

Finansbank A.Ş, 26 Ekim 1987 tarihinde Hüsnü Özyeğin'in önderliğinde 4 milyon dolar ödenmiş sermaye ile kuruldu. Türkiye'de halka açılan ilk özel sektör banka. Hisseleri 3 Şubat 1990 tarihinde İMKB (yeni adıyla Borsa İstanbul (BİST))'de işlem görmeye başladı.

 ULUSLARARASI ADIMLAR

Türkiye'de dört şube açtıktan hemen sonra 1990 yılında İsviçre'de faaliyet gösteren Privatbank Geneve S.A.'yı (PBG)  satın aldı ve adını FB Suisse S.A. olarak değiştirdi. 1991 yılında ise Emlak Bankası, Vakıfbank ve Banque Worms ile birlikte Fransa'da Banque du Bosphore'un kuruluşuna iştirak etti. 1994 yılında Finansbank Holland, 1997 yılında Finansbank Russia ve 2000 yılında Finansbank Romania açıldı.

QN

Yurtdışında en çok yatırımı olan Türk bankası olan banka, 2006 yılının Ağustos ayında Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alındı. Bu birleşme sonucunda NBG'nin Güneydoğu Avrupa'da sahip olduğu lider konumu ile bankanın  Türkiye'deki yüksek büyüme potansiyeli bir araya geldi.

 GÜVENİLİRLİK ADIMLARI

 2016 yılının Haziran ayında Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group) tarafından satın alındı. QNB Group, iştirakleri ve bağlı şirketleriyle birlikte üçten fazla kıtada 31'den fazla ülkede geniş kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesiyle 4.300 ATM ağıyla, 1.200'den fazla lokasyon ve toplam 29.500 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Ticaret, finans ve ekonomi haberlerinin önde gelen kuruluşlarından Bloomberg Markets, QNB'yi 2013'ten bu yana "Dünyanın En Güçlü Bankaları" arasında göstermektedir. Global Finance Magazine, 2013 yılında QNB'yi "Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından Biri" ilan etmiş, Euromoney Magazine ardarda iki yıl boyunca, 2014 ve 2015'te QNB'yi "Orta Doğu'nun En İyi Bankası" seçmiştir.

YENİ İSİMLE YOLA DEVAM

 QNB Finansbank Finansal Hizmetler Grubu çatısı altındaki iştirakleri QNB Finansleasing, QNB Finansinvest, QNB Finansportföy, QNB Finansfaktoring, Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.Ş., teknoloji şirketi IBTech, QNB eFinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş., Hemenal Finansman A.Ş. ve yaratıcılık, liderlik, saygı ve bağlılık ile "BİZ" olmak değerlerini benimseyen çalışanları ile müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarına yaratıcı, hızlı ve kolay çözümler sunmaya devam etmekte.

 2020 İKİNCİ ÇEYREK PERFORMANSI

 2020 yılı ikinci  çeyrek net kârı 1 milyar 272 milyon TL olarak gerçekleşti.

Net krediler 122  milyar 961 milyon TL'ye, toplam aktifleri 208 milyar 358 milyon TL'ye, müşteri mevduatı 117 milyar 103 milyon TL'ye ulaştı. Toplam öz kaynaklar 17 milyar 29 milyon TL olarak gerçekleşti.

QNB Finansbank, 30 Haziran 2020 itibarı ile toplam 515 şube ve 11,882 çalışan sayısı ile faaliyet göstermektedir.

 TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL AVANTAJI

OMER

   QNB Finansbank A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer A. Aras, kurumsal değerlendirmesinde, " Türkiye bölgesel avantajı, güçlü reel sektörü ile bu süreçte de önemli bir tedarik zinciri merkezi olma görevini üstlenecek. Önümüzdeki dönem ihracat ve üretim en önemli konu başlıklarımız olacak. Önceliği tüm finansal ihtiyaçlarında reel sektörün yanında olmak olan Bankamız, Dünya'nın önde gelen saygın finans kuruluşu ve yayın  grubu Euromoney tarafından düzenlenen “2020 Mükemmellik Ödülleri”nde büyük bir başarıya imza atarak  Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi KOBİ Bankası seçildi. Bu başarının arkasında müşterilerimizin yanında olmak, ihtiyaçlarını doğru belirlemek, ekonominin önemli değişim süreçlerinde yeni modeller üretmek ve dijital altyapımız ile sektörde öncü olma gücümüz yatıyor." değerlendirmesinde bulundu

"TOPLUMSAL SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

GUZEL

 QNB Finansbank A.Ş Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise değerlendirmesinde "QNB Finansbank olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının damgasını vurduğu 2020 yılı ilk altı aylık dönemini güçlü bilançomuz, özverili çalışanlarımız ve ihtiyatlı tedbirlerimiz  ile  en güçlü karşılayan bankalardan biri olduk" derken şunlara vurgu yaptı: "Kovid-19 salgını elbetteki hem çalışma düzenlerimizi hem de ekonomideki etkileri ile iş yapma süreçlerimizi etkiledi. Ancak toplumsal sorumluluğumuzu dikkate alarak bu süreçte  Minik Eller Büyük Hayaller Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformumuz altında çocuklarımıza verdiğimiz eğitimleri de hızla 2 ay gibi bir sürede online ortama taşıdık. TOG ile gerçekleştirdiğimiz Hayallerin Gücü Adına ve Habitat ile gerçekleştirdiğimiz Minik Eller Kod Yazıyor Projelerini online ortama taşıyarak tüm Türkiye'deki çocuklara ücretsiz olarak sunmaya başladık."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara