Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

PYD, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile toplantı mı yaptı?

Örgüt, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile ilgili bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: 'Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle toplantı yaptığımız doğru değil.'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 15:15:04

PYD, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile toplantı mı yaptı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Süleymaniye kentinde yayın yapan NRT TV'nin haberine göre
ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) temsilcileri ile PYD Lideri Salih Müslim başkanlığındaki bir Kürt heyeti ile bir araya geldi.

"İRAN'IN MİLİSLERİ DURDURULACAK, YPG'YE DESTEK VERİLECEK"

Toplantıda Haşdi Şabi milisleri ve Suriye güçlerinin Suriye-Irak-Ürdün sınırı boyunca ilerlemesinin durdurulmasının konuşulduğu ve YPG'nin siyasi, askeri ve mali olarak desteklenmesine karar verildiği iddia edildi. Buna göre YPG, Ürdün-Suriye-Irak sınırının kesişim noktası olan El Tanaf bölgesine konuşlandırılacaktı.

İHTİMAL DAHİLİNDE OLABİLİR Mİ?

Katar krizi sebebi ile Körfez ülkeleri ve Türkiye'nin arasında bri gerginlik yaşanıyor. Böyle bir ortamda çıkan PYD-Körfez yakınlaşması haberleri de kimseyi şaşırtmadan manşetlerde yerini aldı.

PYD'DEN AÇIKLAMA

Rus yayın organı Sputnik, konuyu PYD'nin Süleymaniye temsilcisi Xerib Huso'ya sordu.

PYD olarak Süleymaniye'de Suudi Arabistan ve diğer körfez Arap ülkeleri ile ilgili herhangi bir toplantı yapmadıklarını söyleyen Huso, haberlerin yalan olduğunu söyledi.

Huso, PYD'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerinin geliştiğine yönelik iddiaların sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"PYD olarak Suudi Arabistan ile ilişkilerimizin iyi olduğuna dair birşey yok. Biz Suriye'de 6 yıldır bir devrimdeyiz. Biz PYD olarak siyasi bir partiyiz ve siyasi çalışmalar yapıyoruz. Kapımız herkese açıktır. Yolumuz bellidir. Rojava devriminin yolu bellidir. Kim bizimle ilişkiye geçmek isterse ve kim Rojava devrimine destek vermek isterse kapımız açıktır."

GENEL DURUM

Bölgede PYD'nin Rusya tarafından -ABD kadar olmasa da- desteklendiği biliniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara