Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

PYD, Rusya’da temsilcilik mi açacak?

PYD’nin, Rusya’da temsilcilik açmayı planladığı iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 13:06:21

PYD, Rusya’da temsilcilik mi açacak?

Kommersant'ın haberine göre, PYD temsilcileri yarın Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Moskova'da bir araya gelecek. Görüşmede PYD'nin Rusya'da bir ofis açması da gündeme gelecek. Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlarda işbirliğinin artırılması planlanıyor.

Kommersant'a konuşan Kürt yetkili, “Daha önce bu şekilde bir plan yoktu. Teknik sorunlar vardı. Ancak Rusya tarafından da engel yoktu.” bilgisini paylaştı.

Türk diplomatik kaynak ise yaptığı açıklamada, bu adımın Türk yönetiminin sert tepkisine neden olabileceği konusunda uyardı. Kaynak, “Bir Türk olarak ben Rusya ve Kürtler arasında işbirliğinin artırılmasına karşıyım. Ankara'nın Suriye konusunda sert görüş ayrılığı var. Ankara, Rusya topraklarında PYD'nin ofis açmasına kesinlikle karşı çıkıyor…” uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise Suriye Kürtlerinin Moskova'da ofis açacağı ile ilgili bilgileri şu ana kadar doğrulamadı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bağdat yönetimi aracılığı ile Irak Kürt yönetimine silah ve askeri destek sağladıklarını açıklamıştı. Moskova, PYD ile benzer bir ilişkinin olmadığını savunuyor.

Rusya ve ABD'nin PYD ile ilişkileri nedeni ile iki ülkenin Ankara Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmiş ve Türkiye'nin tepkisi iletilmişti.

Haber Ara