Dolar

32,5215

Euro

34,7523

Altın

2.493,00

Bist

9.524,59

PYD: Nüfus sayımını halka hizmet için yapıyoruz

PYD Meclis Üyesi Siyanek Dibo, kantonlarda yapılan nüfus sayımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-22 16:09:57

PYD: Nüfus sayımını halka hizmet için yapıyoruz

Sputnik'in aktardığı habere göre nüfus sayımının halka iyi bir hizmet vermek ve geleceğe dair planlamalar yapmak için yapıldığını belirten Dibo, şöyle konuştu:

"Sayım işlemi 3 gündür devam ediyor. 2 Ekim'e kadar bitmesi planlanıyor. Suriye'de Baas rejimi sayımlar yapmıyordu ve elde edilen bilgiler de gizleniyordu. Kuzey Suriye ve Rojava federasyonunda ise genel nüfus yapısını tespit etmek için bu sayım yapılıyor."

"SAYIN FEDERASYON SEÇİMLERİ İÇİN"


"Önümüzdeki ay, federasyon seçimi yapılacak. Bu sayım, federasyon seçimine de katkı sunacaktır. Bu sayım ayrıca toplum içi ailevi sorunlar ve iktisadi sorunların çözümüne katkı sunmak için de yapılıyor. Bölgemizde ne kadar okur yazar, üniversite mezunu, iş sahibi bulunduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. Ayrıca bölgemizde engellilere hizmet vermek ve onların sağlık sorunlarıyla ilgilenmek için engelli sayısını tespit etmeye çalışıyoruz."

"GELEN VE GİDEN MÜLTECİ SAYISINI BELİRLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"


Bir diğer sayım amacı ise Rojava bölgesine ne kadar mülteci gelmiş ve bizim bölgeden ne kadar kişi başka ülkelere mülteci olarak gitmiş, bunu belirlemek. Ne kadar insanımızın Kürdistan (Kuzey Irak) bölgesine, Türkiye'ye, Şam'a, Lazkiye'ye ve diğer yerlere gittiğini de tespit etmeye çalışıyoruz. Bölgemizde mültecilere iyi bir hizmet ve yardım sağlamak amacıyla bu sayımı yapıyoruz."

"ETNİK KÖKEN SORMUYORUZ"

"Nüfus sayımında Kürt, Türkmen veya Arap gibi kökenlere dair sorular bulunmuyor. Bu konuda yapılan suçlamaları asla kabul etmiyoruz. Amacımız genel nüfus sayımını öğrenmektir ve onlara iyi hizmet vermek içindir Nüfus soru kağıdında etnik kökenle ilgili herhangi bir soru yok. Nufüs sayım kağıtlarının örneği zaten basınla paylaşıldı. Kağıtta okur-yazarlık durumu, iş durumu, gelir durumu ve sağlık durumuyla ilgili sorular var."

Haber Ara